Datum: zondag 26 november 2023, 17:18 - Auteur: Redactie

Advendo boekt zijn tweede zege van het seizoen

Advendo heeft wederom een wedstrijd gewonnen dit seizoen. Op bezoek bij TPO bleef het onnodig lang spannend, maar werd er wel terecht gewonnen van de hekkensluiter in 5B.

Na de zege bij HZ ’75 van eerder deze maand (1-3, red.) moest de ploeg van trainer Richard Hoogkamer sowieso winnen bij het puntloze TPO. En in Moerdijk gaf nieuweling Kasthuran Chelliah (foto) zijn visitekaartje af, wat leidde tot de tweede zege van de campagne. De ervaren spelverdeler trapte van een meter of 25 een vrije trap prachtig in de bovenhoek: 0-1.

Maar de Srilankaanse Bredanaar was nog niet klaar. Hij gaf een panklare assist op Chimankpa Agubosim, die Advendo op rozen zette: 0-2. Het was slechts een magere afspiegeling van de kansenverhoudingen voor rust. En dus leefde TPO nog een beetje en kwamen de oranjehemden nog op 1-2. Ondanks die goal, sleepten de rood-witten de zege over de streep.

Na afloop haalden enkele Advendo-spelers nog wel even verhaal bij het thuispubliek, dat enkele keren vervelend bezig was tegen de Bredanaars. Het liep met een sisser af, maar was wel een onnodig smetje op een heuglijke dag voor de Advendo.

(foto Jos Schalk)

TPO – Advendo 1-2 (0-2)
0-1 Kasthuran Chelliah, 0-2 Chimankpa Agubosim 1-2 TPO.