Datum: zondag 25 februari 2024, 20:34 - Auteur: Redactie

Advendo geeft voorsprong weg en breekt na rode kaart

In 5B deed Advendo bijna weer eens prima zaken. DEVO profiteerde na rust echter van een man meer-situatie en won in de Hoge Vucht.

Op sportpark ‘t Kadijkje was de thuisclub goed bezig tegen de nummer 5 van de ranglijst. De equipe van coach Richard Hoogkamer kwam dan ook verdiend aan de leiding, toen spits Kendrick Cecilia (foto) een heerlijke boogbal in huis had. Uit zijn ooghoek spotte hij de te ver voor zijn doel staande DEVO-keeper: 1-0.

Maar de ploeg uit de Hoge Vucht kon die voorsprong niet vasthouden. Dat had ook te maken met de rode kaart die Nuradine Nuur kreeg. Advendo kon het met tien man niet meer bolwerken tegen het bezoek uit Bosschenhoofd en slikte de gelijkmaker. Tot overmaat van ramp namen de geel-zwarten ook de volle buit mee.

“De manier waarop wij geknokt hebben tot het einde had een punt verdiend, een gelijkspel was zeker op zijn plaats. Maar toch ben ik trots dat we in ondertal zo hebben gevochten samen. Positief is ook dat Rivelino Resort weer terug is na een blessure”, aldus doelpuntenmaker Cecilia na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Advendo – DEVO 1-2 (1-0)
1-0 Kendrick Cecilia, 1-1 en 1-2 DEVO.