Datum: dinsdag 24 mei 2022, 21:35 - Auteur: Mica de Montigny

Advendo geeft voorsprong weg en verliest na blunder

VIDEO – Dinsdagavond-voetbal in de Hoge Vucht leverde een leuke wedstrijd op in de kelder van 5A. Advendo leek op een zege af te stevenen, maar een keepersflater hielp De Schutters in het zadel, waardoor de bezoekers uit Stampersgat wonnen.

Beide laagvliegers konden vrijuit spelen op sportpark ‘t Kadijkje, waar bijna 70 toeschouwers stonden te kijken. De thuisploeg kan vanaf nu door het leven als ‘FC Crosspass’, want met ex-Hoofdklasse-spelers van Baronie zoals Tyrone Zschusschen en Devon van Dam in het centrum van de verdediging regende het diagonale hoge ballen op de snelle flankspelers Kendrick Cecilia en Guilliano Aparaschivei. Vooral de tweede helft, waarin de Bredanaars hun knappe openingsgoal van Zschusschen moesten zien te verdedigen. Dat lukte dus niet.

Het was keeper Rick Machielse die een vangbal op de penaltystip knullig uit zijn handschoenen zag glippen, waarop de vijandelijke spits de gelijkmaker aan liet tekenen. Uiteindelijk viel ook de 1-2, juist na een aantal grote gemiste kansen van Advendo. Wat volgde was een heerlijk slotoffensief van de rood-witten waarbij twee keer een bal van de doellijn werd gehaald. Ook uitblinker Zschusschen was nog akelig dichtbij de verdiende gelijkmaker. Hij trapte in de slotminuten een vrije trap op de paal (zie video hier onder) waardoor het 1-2 bleef.

Advendo – De Schutters 1-2 (1-0)
1-0 Tyrone Zschusschen, 1-1 en 1-2 De Schutters.