Datum: zondag 7 november 2021, 16:49 - Auteur: Redactie

‘Rood’ Advendo glijdt uit bij hoogvlieger OVV ’67

Het was op zich geen slechte pot van Advendo zondagmiddag in 5A, maar mede dankzij een afgekeurde goal en een paar rode kaarten dropen de Bredanaars toch met de staart tussen hun benen af bij OVV ’67.

In een op en neer gaande eerste helft, waar de grootste kansen voor Advendo waren komt,  OVV ’67 1-0 voor op eigen terrein. Een aanval via de linkerkant wordt Sebastian Janus in een 1 tegen 1-duel geklopt. De rugdekking van Kevin Bruggeman was te laat en de bal wordt vanuit de achterlijn schuin voor gezet en de 1-0 werd kinderlijk binnen getikt.

Ondanks het tegendoelpunt bleef Advendo kansen creëren. Halverwege de eerste helft moest centrale verdediger Nick Koevoets na een duel met knieproblemen de strijd staken. Na wat geschuif met de poppetjes om de organisatie weer te herstellen lukte het Advendo om kansen te blijven creëren, maar de Bredase OVV-keeper Yunus Arpat hield zijn doel in de eerste helft knap helft schoon.

Begin tweede helft lukte Advendo toch om ht  verdiende doelpunt te maken. Een bekeken pass van Kendrick Cecilia bereikte Jamal Qorane die geen moment nadacht en verwoestend de 1-1 binnen knalde. Kort hierna krijgt OVV een cadeautje van de matig fluitende arbiter, die de bal op de stip legt voor een faire schouderduw. Zelfs OVV was verrast door zijn besluit. Na die 2-1 kreeg Nuradin Nuur voor commentaar op de leiding twee keer geel achter elkaar en moest het strijdtoneel dus met rood verlaten.

Met een man minder bleef Advendo OVV bestoken en uit een aanval via links krijgt Cecilia de bal in de voeten, legt hem klaar en haalt verwoestend uit vanuit de tweede lijn en zag zo de verdiende 2-2 binnen vliegen. Met nog twintig minuten op de klok raakte het duel vanaf dat moment verhit tussen beide ploegen en OVV was hierin de winnaar. De 3-2 en de 4-2 waren een feit en Advendo moest met tien man even slikken. Zeker toen een lange bal door OVV in eigen doel werd gekopt en de scheids affloot voor buitenspel.

De vooral door de leidsman tot op het bot getreiterde Nenad Ristanovic kreeg toen direct rood voor een gefrustreerde overtreding buiten de zestien meter en toen sloeg de vlam in de pan, zeker bij de furieuze Ristanovic. Alles en iedereen van beide ploegen ging verhaal halen. Om iedereen tot rust beamen heeft de scheidsrechter tien minuten voor tijd beide ploegen naar de kleedkamer gestuurd. Na de hervatting met doelpuntenmaker Cecilia als keeper, heeft Advendo met negen man nog twee keer de kans op de 4-3 gekregen. Uiteindelijk heeft Advendo de wedstrijd uitgespeeld en in de blessuretijd viel de 5-2 via een vrije trap.

“Al met al was het wederom een les voor deze selectie die van ver moet komen. Een kaart pakken voor je team, daar zul je mij nooit over horen klagen, maar kaarten pakken omdat je simpelweg je mond niet dicht kan houden als dar meerdere keren door de arbitrage aangeven wordt noem ik egoïstisch kaarten pakken en op dat moment denk je puur aan je zelf en niet in teambelang. Buiten het voetbal technische aspect moeten er een aantal ook hun mentale weerbaarheid gaan trainen”, aldus coach Omid Chaab na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

OVV ’67 – Advendo 5-2 (1-0)
1-0 OVV ’67, 1-1 Jamal Qorane, 2-1 OVV ’67 (pen.), 2-2 Kendrick Cecilia, 3-2, 4-2 en 5-2 OVV ’67.