Datum: zondag 12 maart 2023, 21:23 - Auteur: Redactie

Advendo grijpt zijn tweede driepunter van de campagne

Het duurde lang, maar laagvlieger Advendo heeft zijn tweede zege van het seizoen te pakken. De enige club die onder de ploeg uit Breda-Noord staat in 5A, TPO, verloor zondag in Moerdijk.

Het thuispubliek juichte al na dertien minuten spelen, maar het antwoord van de gasten, die zonder spits Kendrick Cecilia aan moesten treden, liet echter niet lang op zich wachten. Ahmed Benkaddour kopte bij de eerste paal op aangeven van Guiliano Aparaschivei binnen: 1-1. Toch kon Advendo niet imponeren voor rust, want TPO nam brutaal de leiding weer. Het was aan Kaan Görcü te danken dat de stand gelijk was tijdens de pauze, want door zijn schot uit de kluts werd het 2-2.

In de tweede helft, zeven minuten na de aftrap om precies te zijn, sloegen de rood-witten weer toe. Steunpilaar Alper Ütü was met een doordachte lob over de vijandelijke keeper, tussen twee tegenstanders in trefzeker. Zijn penseelstreek van buiten de zestien meter bloog droog in de kruising. En vlak voor tijd werd het nog mooier: Aparaschivei scoorde op aangeven van Max Uyo. De aanvaller was succesvol na een kapbeweging en deponeerde de bal hoog in de verre hoek. Daarmee sloopte hij ook al het geloof dat TPO nog had op de gelijkmaker.

“Ondanks dat we de eerste helft twee keer onnodig achter zijn gekomen, waren we de betere op het veld. Deze potjes onderin de ranglijst moet je winnen en dat hebben we gedaan en verdiend”, aldus Advendo-coach Omid Chaab na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

(foto door Jos Thommassen)

TPO – Advendo 2-4 (2-2)
1-0 TPO, 1-1 Ahmed Benkaddour, 2-1 TPO, 2-2 Kaan Görcü, 2-3 Alper Ütü, 2-4 Guiliano Aparaschivei.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss