Datum: zondag 18 november 2018, 17:07 - Auteur: Redactie

Advendo hard onderuit bij laagvlieger Neerlandia ’31

Advendo slikte zondagmiddag weer een ruime nederlaag in 5B. Na de blessure van zijn keeper werd Neerlandia ’31 de ploeg die kon juichen.

De ploeg uit Breda-Noord speelde weer na de uit hand gelopen strijd tegen SVC (3-0-verlies, red.) twee weken terug. Over die incidenten en eventuele gevolgen is nog niks bekend, daar er nog een onderzoek loopt. En dus konden de rood-witten de focus op het voetbal leggen. Dat ging aanvankelijk nog redelijk.

De gastheren uit Dorst namen de leiding, maar zagen hoe Umit Koc de bordjes in evenwich liet hangen. Toch werd het weer 2-1 vlak voor rust. Het breekpunt volgde niet veel later, toen Advendo-keeper Rick Machielse de wedstrijd geblesseerd moest verlaten. Vervangers waren er namelijk niet.

Verdediger Kenan Ulu offerde zich op en ging onder de lat staan. Neerlandia profiteerde er optimaal van en scoorde nog drie treffers. “Rick Machielse verdraaide zijn knie en toen hij uitviel werd er slordig en onrustig gevoetbald”, zo blikte verliezend coach Gerrit Bruggeman terug met Voetbalinbreda.nl.

“Onze reserve keepers waren niet beschikbaar, dus het werd lastig voetballen. Neerlandia was iets feller dan wij en dus wonnen ze terecht.” Komend weekend krijgt Advendo al de kans op sportief eerherstel. Dan komt hoogvlieger PCP op bezoek voor een interessante stadsderby.

Neerlandia ’31 – Advendo 5-1 (2-1)
1-0 Neerlandia ’31, 1-1 Umit Koc, 2-1, 3-1, 4-1 en 5-1 Neerlandia ’31.