Datum: zondag 24 april 2022, 16:00 - Auteur: Redactie

Advendo houdt de schade beperkt bij titelkandidaat Molenschot

Met twee doelpunten verliezen van een topploeg in 5A. Advendo baalde zondagmiddag uiteraard, maar sloeg geen modderfiguur zoals eerder dit seizoen.

Advendo was van plan om hoogvlieger Molenschot vanuit een compacte organisatie te lijf gaan en ze vanuit de omschakeling pijn doen in de ruimte achter hun laatste linie. Daar was het winnen van de bal op het middenveld en winnen van de tweede bal cruciaal, maar Molenschot staat niets voor niets op deze positie op de ranglijst en heeft al het gevaar geneutraliseerd achterin wanneer Advendo trachtte gevaarlijk te worden. Topschutter Kendrick Cecilia was ongelukkig tijdens de eerste helft, anders had de ploeg uit Breda-Noord zomaar op voorsprong gekomen.

In de 43ste minuut ging Casper Knitel in de vijandelijke zestien de fout in en Molenschot maakte net voor rust 1-0 door de gegeven penalty. In de tweede helft het zelfde wedstrijdbeeld, maar doelman Joop van Peer hield de gasten lang in de wedstrijd gehouden. Maar de gelijkmaker zat er niet in. Na de 2-0 van Molenschot ging het kaarsje uit.

“Al met al moet ik mijn jongens compliment geven dat ze met name in de eerste helft gedaan hebben wat we afgesproken hadden en deze lijn trokken ze door in de tweede helft, maar in zo’n wedstrijd zijn de momenten schaars en moet je daar klinisch mee omgaan als ze daar zijn. Het klinkt cliché, maar in voetbal kun je een slechte wedstrijd winnen, maar je kunt ook een goede wedstrijd verliezen. Dat was het verhaal vanmiddag uit Advendo’s oogpunt”, aldus coach Omid Chaab na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Molenschot – Advendo 2-0 (1-0)
1-0 (pen.) en 2-0 Molenschot.