Datum: zondag 19 maart 2023, 18:39 - Auteur: Redactie

Advendo is op stoom: Tilburgse rivaal ten onder

Na de tweede zege van 5A vorig weekend, is nummer 3 zondagmiddag een feit geworden. SVG werd geklopt op sportpark ‘t Kadijkje.

In Tilburg liep het duel na afloop (2-1 voor SVG) nog uit de hand, maar in Breda-Noord was het duel sportief én in het voordeel van de Bredanaars. Het was 013 dat wel de leiding nam in de Hoge Vucht, maar dankzij Chimankpa Agubosim kwam 076 al rap op gelijke hoogte. De nieuweling Max Uyo bracht de gastheren van trainer Omid Chaab, van wie altijd nog niet bekend is of hij trainer blijft van de rood-witten, op 2-1. Een pracht van een doelpunt na knap voorbereiding werk tussen Alper Utu en Kaan Gorcu.

Spits Tarik Ates besliste het duel uiteindelijk met de derde thuistreffer al kwam SVG nog wel even terug in de strijd, maar dat mocht geen naam hebben in de slotfase. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met aanvaller Kendrick Cecilia, die een grote kans via de vijandelijke keeper op de lat schoot. “We hebben een sterke pot voetbal gespeeld en hebben zwaar terecht gewonnen. Ik denk dat we meer hadden kunnen scoren. Iedereen werkte echter hard voor een overwinning en dus is iedereen weer helemaal content.”

Avdendo – SVG 3-2 (1-1)
0-1 SVG, 1-1 Chimankpa Agubosim, 2-1 Max Uyo, 3-1 Tarik Ates, 3-2 SVG.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss