Datum: zondag 30 september 2018, 16:26 - Auteur: Redactie

Advendo opent sterk nekt de amateurs FC Dordrecht

Het is heel lang geleden, maar Advendo heeft eindelijk weer eens gewonnen zondagmiddag in 5B. Bij de amateurs van FC Dordrecht boekten de Bredanaars een puike overwinning tijdens hun verlate competitiestart.

Op 15 oktober 2017 won Advendo voor het laatst een competitieduel. Nu, 1 oktober 2018, is het dus bijna een jaar later. En warempel: het is de equipe van coach Gerrit Bruggeman gelukt. Niet heel vreemd echter, want de ploeg uit Breda-Noord versterkte zich danig afgelopen zomer en heeft ook zijn routiniers in huis gehouden. Eé daarvan is Nenad Ristanovic (foto).

De Servische Bredanaar kwam na omzwervingen bij onder meer Barça en PCP weer thuis vorig jaar en is op sportpark ‘t Kadijkje nog altijd iemand om rekening mee te houden. Van spits, naar verdediger en nu weer terug als puntspeler voorin. Hij maakte direct het verschil in Dordrecht, waar de amateurs genaamd naar de profclub uit de Keuken Kampioen Divisie schrokken van zijn fraaie half-volley.

Nieuweling Ibrahim Turan etaleerde zijn traptechniek door een vrije trap op maat bij Ristanovic te krullen. De veteraan dacht niet na en knalde tien minuten voor rust de bal tegen het vijandelijke net. Maar zomaar winnen in het hol van de leeuw? Alles behalve. Advendo-keeper Rick Machielse moest flink aan de bak in Zuid-Holland, maar deed dat met verve. De Bredase goalie hield er zeker vijf bijna doelpunten uit, waardoor het Advendo eindelijk weer eens lukte om te zegevieren.

Om zo je seizoen te starten is geweldig, zo beaamde matchwinner Ristanovic na afloop toen hij Voetbalinbreda.nl sprak. “Het goede gevoel is weer terug bij Advendo. Dordrecht heeft hele sterke spelers en die zullen nog ver komen, maar we speelden netjes en hebben goed verdedigd. Ik moet onze coach (Gerrit Bruggeman, red.) overigens bedanken dat ik in de spits mocht spelen met al die goede jonge gasten om me heen. We zijn heel blij.”

FC Dordrecht amateurs – Advendo 0-1 (0-1)
0-1 Nenad Ristanovic.