Datum: zondag 21 april 2024, 17:14 - Auteur: Redactie

Advendo klopt hekkensluiter en ruikt de zevende plaats

In 5B klimt Advendo uit de absolute kelder van het zondagvoetbal. Thuis tegen rode lantaarndrager TPO hadden de rood-witten echter wel de extra tijd nodig om een zwaarbevochten zege te bewerkstelligen aan de Bastenakenstraat.

Op sportpark ‘t Kadijkje hadden de Bredanaar vast verwacht makkelijker te winnen van de slechtste ploeg van de ranglijst, maar de gasten uit Moerdijk speelden vrij aardig en kwamen op voorsprong via Jaimy Willemse. Uiteindelijk schrok de ploeg van coach Richard Hoogkamer op tijd wakker en was het Djaroulaye Alhassene die de bordjes in evenwicht liet hangen: 1-1.

En nog voor rust kreeg het bezoek een nieuwe tik te verwerken. De sterke Nathan Ngamalolo produceerde namelijk de 2-1. TPO liet zich echter niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er dankzij Jimmy Clavan. De spanning nam toe, maar de negentig minuten waren bij voorbij, tot er toch een winnaar zou komen.

Toen Advendo-goalie Kevin de Wit zeker drie keer een puike save had verricht, sloeg Ngmalolo in de 90ste minuut genadeloos toe: 3-2. Advendo de grote winnaar, maar ook het publiek. De sportieve wedstrijd was een lust voor het oog en ook de meegereisde fans van de oranjehemden, en dat waren er een boel, hadden ondanks de zeperd genoten.

Advendo – TPO 3-2 (2-1)
0-1 Jaimy Willemse, 1-1 Djaroulaye Alhassane, 2-1 Nathan Ngamalolo, 2-2 Jimmy Clavan, 3-2 Nathan Ngamalolo.