Datum: zondag 27 november 2022, 17:32 - Auteur: Redactie

Advendo knoeit met voorsprong in Hooge Zwaluwe en verliest

Tegen concurrent HZ ’75 verloor laagvlieger Advendo dure punten zondagmiddag in 5A. Na een puike eerste helft ging het na rust volledig mis voor de bezoekers uit de Hoge Vucht.

Op sportpark het Moerbos liet Advendo er geen misverstand over bestaan. Het staartduel moest en zou gewonnen worden door de Bredanaars. En dat leek ook te gebeuren: Tarik Ates (foto) opende al rap de score en Guilliano Aparaschivei was na een rake vrije trap al aan het dromen van een status als matchwinner. Maar, een discutabel doelpunt gooide vlak voor rust roet in het eten.

De aansluitingsgoal van de dorpelingen werkte als doping, want na rust kantelde HZ het duel volledig. Advendo stond er bij en keer er naar. Voetbalinbreda.nl vroeg aan verliezend coach Omid Chaab hoe het kon gebeuren. “Hun 1-2 was een buitenspeldoelpunt en daardoor kantelde de wedstrijd. Of we heb weg hebben gegeven vandaag? En hoe”, aldus de sympathieke oefenmeester.

HZ ’75 – Advendo 4-2 (1-2)
0-1 Tarik Ates, 0-2 Guilliano Aparaschivei, 1-2, 2-2, 3-2 en 4-2 HZ ’75.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss