Datum: zondag 30 oktober 2022, 17:43 - Auteur: Redactie

Advendo koopt niks voor vroeg openingsdoelpunt in ‘vijandig’ Tilburg

Ondanks een snelle voorsprong zondagmiddag op het gras van SVG ging Advendo onderuit. In 5A was de Tilburgse tegenstander de meest gelukkige van de twee clubs.

Het was 076 op bezoek in 013 en op voetbalgebied weet je het dan wel: duels op het scherpst van de snede. Niet zozeer de Willem II versus NAC-vibes, maar meer multiculti-teams uit rivaliserende steden. SVG was de eerste ploeg die een tik te verwerken kreeg van de Bredanaars. Tarik Ates opende de score en leek de ruststand daarmee op 0-1 te bepalen, maar de Tilburgse gastheren sloegen op tijd terug: 1-1.

Na rust ging het tot overmaat van ramp mis voor Advendo. SVG maakte er 2-1 van en profiteerde van defensieve fouten van de bezoekers. De equipe van coach Omid Chaab probeerde het nog wel, maar kon geen gat slaan in de thuismuur. Mede door de tweede gele en dus rode kaart van Nenad Ristanovic. Na de verhitte wedstrijd sloeg de vlam nog in de pan, maar wat er precies gebeurde wilden beide clubs niet zeggen.

SVG – Advendo 2-1 (1-1)
0-1 Tarik Ates, 1-1 en 2-1 SVG.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss