Datum: zondag 8 mei 2022, 15:00 - Auteur: Redactie

Advendo krijgt een bizar pak slaag van de hekkensluiter

In Dordrecht kreeg Advendo zondagmiddag een pak rammel van jewelste. De drager van de rode lantaarn, SSW, haalde in 5A net niet de dubbele cijfers.

Werd er vorig weekend nog dik gewonnen van TPO, zo was het dit weekend ellende voor de rood-witten uit de Hoge Vucht. Pas bij een 5-0-achterstand in de tweede helft kon Advendo scoren. Het was routinier Nenad Ristanovic die dat deed en zo de sportieve eer kon redden namens de Bredanaars. Of althans, wat er nog van die eer over was. Negen tegengoals zetten Advendo voor schut in Zuid-Holland.

Na de wedstrijd kreeg Advendo-coach Omid Chaab de vraag van Voetbalinbreda.nl hoe dit kon gebeuren tegen, met alle respect, nummer laatst. “Het was te warm op het kunstgrasveld van SSW en Advendo is hierdoor conditioneel afgetroefd. Je kunt organisatorisch misschien je steken laten vallenm maar als je niet kan rennen om het te herstellen dan houdt alles op. Hard werken is de basis, maar dat heb ik vandaag helaas gemist, de tegenstander kan wel beter zijnk maar het ging vanmiddag wel heel makkelijk hoe kinderlijk ze aan hun doelpunten kwamen.”

Maar ook het gebrek aan spelers uit het beruchte tweede speelde Advendo wellicht parten. “Emre Ucerler en Ahmed Benkaddour waren de enigen die ik mee kon nemen. De trainingen worden helaas te vaak overgeslagen en vandaag met zo’n warme dag op kunstgras komt het uit dat je conditioneel het niet kan belopen op dit niveau. Nergens op het veld werden elkaars fouten hersteld, omdat iedereen het moeilijk had met zichzelf. Je moet eerlijk elkaar aan kunnen kijken en zeggen waar het aan ligt. Heel simpel, kan je het voetballend niet opgelost krijgen dan blijft harrd werken het enige wat overblijft en als dat er ook niet meer is dan ben je ver van huis.”

SSW – Advendo 9-1 (4-0)
1-0, 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0 SSW, 5-1 Nenad Ristanovic, 6-1, 7-1, 8-1 en 9-1 SSW.