Datum: maandag 22 april 2019, 16:43 - Auteur: Redactie

Advendo legt stadsgenoot TVC Breda over de knie

Advendo heeft net als de uitdwedstrijd bij TVC Breda getriomfeerd maandagmiddag in 5B. Een doelpuntrijke stadsderby werd een prooi voor de ploeg uit Breda-Noord.

Een paar jaar geleden nog springlevend in de zondag derde klasse, maar Advendo en TVC Breda vochten maandag een duel uit in de kelder van de vijfde klasse, het laagste niveau. Een pot voetbal waar niemand echt warm van kon worden.

Die gasten deden het niet eens slecht. Ramzi Taloula (foto) opende de score en Umit Koc verdubbelde de marge, maar dankzij topscorer Willino van Venrooy, die zijn persoonlijke doelstelling inmiddels wel gehaald heeft met zijn vele goals, stond het 2-1.

Koc maakte er na rust 3-1 van, maar Ankie Janiak bracht in ondertal de spanning terug in de strijd. Good old Kenan Ulu maakte aan alle hoop van het uitkamp echter een resoluut einde en liet de 4-2-eindstand bepalen.

Voor Advendo van coach Gerrit Bruggeman is het komend weekend weer voetballen, thuis tegen De Schutters. De Viola’s van interim-trainer Frans van Duuren genieten dan van een vrij weekeinde.

Advendo – TVC Breda 4-2 (2-1)
1-0 Ramzi Talouka, 2-0 Umit Koc, 2-1 Willino van Venrooy, 3-1 Umit Koc, 3-2 Ankie Janiak, 4-2 Kenan Ulu.