Datum: zondag 4 februari 2024, 18:37 - Auteur: Redactie

Advendo maakt het winnend SAB lastig in stadsderby

Degradant SAB deed zondag in 5B wat het moest doen: winnen. De stadsderby tegen laagvlieger Advendo was echter geen appeltje eitje voor de Sint Anna Boys.

Op sportpark Ruitersbos mochten de vijfdeklassers na twee maanden eindelijk weer aan de bak en het was te zien dat beide traditieclubs uit Breda er zin in hadden. Al binnen het kwartier stond SAB met 2-0 voor dankzij de bonkige spits Diego Jansen, maar niet veel later zorgde Max Uyo voor de ruststand: 2-1.

In de tweede helft ontvouwde zich een gelijkopgaande strijd, maar zonder goals. Dit tot onvrede van Advendo-coach Richard Hoogkamer en co, die het probeerden, maar er niet in slaagden een resultaat mee terug te nemen naar de Hoge Vucht. Ook het vroegtijdig uitvallen van Nenad Ristanovic was balen.

Hij werd op verzoek van de technische staf in de basis opgesteld terwijl hij tegenwoordig actief is in een lager elftal, maar viel uit met een schouder uit de kom na een luchtduel met matchwinner Janssen. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met beide kampen, te beginnen met de winnende captain Jordy Den Tenter.

“Of het een slechte pot was van ons? Ja, het was niet bijzonder. We hebben niet veel weggegeven verder en kansen gehad op meer goals, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.” Namens Advendo sprak Kendrick Cecilia. “Jammer dat we twee persoonlijke fouten maakten, maar we hebben keihard gewerkt en het SAB tot het eind lastig kunnen maken.”

SAB – Advendo 2-1 (2-1)
1-0 en 2-0 Diego Jansen, 2-1 Max Uyo.