Datum: maandag 9 september 2019, 18:27 - Auteur: Mica de Montigny

“We moeten met Advendo tot december overleven”

Advendo staat voor een loodzwaar seizoen. De club is organisatorisch in opbouw, maar ook de selectie kent geen vlekkeloze voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar. Voetbalinbreda.nl sprak met de kersverse coach, Frans van Duuren (foto).

 

Veel nieuwe gezichten op sportpark ‘t Kadijkje. Bestuurlijk en qua ledenaantal was het kommer en kwel de laatste jaren en dat werkte dus ook door tot op het veld. Sinds de degradatie van de zondag derde klasse naar de vijfde klaase is het afzien aan de Bastenakenstraat. Tot overmaat van ramp kwam daar vorig seizoen nog de uit de hand gelopen wedstrijd bij, thuis tegen SVC. De pot ging verloren en er was een flinke knokpartij gaande, waar Advendo nu op de blaren voor moet zitten. “Om deze reden missen wij onze betere spelers Alper Utu, Yasin Celik, Huseyin Bayram en Erdinc Unal tot december. Daarmee leveren we heel wat voetbal in en ook Nenad Ristanovic is nog geschorst, maar keert eerder terug. Na de eerste competitiewedstrijd al, dus dat komt goed uit”, legt Van Duuren de penibele situatie uit.

“We moeten zien te overleven tot december. Kwalitatief zijn we momenteel dus minder sterk dan ik hoopte, maar er zit nog steeds wel voetbal in onze groep. Het is alleen zo dat veel jongens lang niet gespeeld hebben en dus opgetraind moeten worden, dus dat neemt ook tijd in beslag. Daarom verwacht ik dat we vanaf december pas echt kunnen gaan groeien, tot die tijd wil ik Advendo conditioneel sterk maken en zorgen voor leuke trainingen samen met mijn assistent Frederik Tangeman. De opkomst is goed geweest de afgelopen maand met soms achttien tot negentien man, dat is positief. Ik ben tevreden als we rond maart 2020 fit en compleet zijn en goed voetbal kunnen spelen, zodat we in de middenmoot van 5B kunnen eindigen.”

Zelf is hij in elk geval blij met zijn ontvangst bij de rood-witte vereniging uit Breda-Noord. “De bereidheid van de mensen binnen de club is aanwezig, dat doet me goed. Ik vind het ook mooi dat een man als Rinus Graauwmans nog steeds over het complex wandelt en de club steunt, dat zijn mensen van Advendo en ik kan het goed met hem vinden. Ik ken ook nog veel ouderen van vroeger, mijn plekje in de kantine staat vast”, besluit de 63-jarige dakdekker met een grote glimlach.

Enfin, de trouwe volgers moeten nog niet teveel verwachten van Advendo. Er wordt gebouwd. Maar in het komende voorjaar moeten de eerste vruchtjes geplukt worden. Alles wat de ploeg uit de Hoge Vucht kan sprokkelen tot aan de winterstop is dus alleen maar mooi meegenomen, al is er altijd hoop op meer.