Datum: zondag 7 oktober 2018, 17:30 - Auteur: Redactie

Advendo nog foutloos na spektakelstuk tegen Molenschot

Advendo leek tijdens de rust dood en begraven tegen Molenschot, maar bewerkstelligde een reusachte come-back in 5B zondagmiddag. Het won nog na een 2-0-achterstand en doet het nu al beter dan het hele vorige seizoen.

Het door de Bredanaar Lorenzo Boudewijns getrainde Molenschot opende furieus aan de Bastenakenstraat. Twee goals zorgden voor frustratie in het thuiskamp van trainer Gerrit Bruggeman, die zag hoe Nenad Ristanovic faalde om te profiteren van een te korte terugspeelbal en dat Mustafa Yener een penalty om zeep hielp voor rust. Toch bleef de coach van de club uit Breda-Noord optimistisch, pepte zijn formatie op in de rust en die zou hem niet in de steek laten.

Tien minuten na rust etaleerde Mustafa Yener zijn traptechniek door een vrije trap direct tegen de touwen te krullen: 1-2. De 2-2 van Ristanovic werd daarna nog afgekeurd wegens buitenspel, maar niet veel later viel de gelijkmaker alsnog. Huseyin Bayram, het broertje van Galatasaray-speler Omer Bayram, haalde van zo’n 25 verwoestend uit. De bal vloog op magistrale wijze in de kruising en applaus volgde: 2-2. Met stormram Umit Koc als invaller voorin leken de bezoekers te bezwijken onder de druk, maar verrassend genoeg maakten zij de 2-3.

De  teleurstelling duurde niet lang, want Ramzi Talouka kapte zich knap vrij, schoot over de grabbelende keeper heen en gaf het duel opnieuw extra spanning. Uiteindelijk stond sportpark ‘t Kadijkje in vuur en vlam. Doelpuntenmaker Bayram was niet zelfzuchtig en bediende Koc, die het leer binnen kon koppen: 4-3 en de sensatie compleet. “We hebben als een écht team gestreden. Ik ben heel trots op Advendo”, aldus Ristanovic tegenover Voetbalinbreda.nl.

Ook Boudewijns reageerde nog op de verliespartij. “Advendo is op alle fronten beter dan vorig seizoen, maar wij speelden vandaag ver onder ons niveau. Ik wil een groot compliment maken naar Advendo, maar wat scheidsrechter Peter Heuts allemaal aan het doen was weet ik niet. Hij telde er zeventien minuten blessuretijd bij en daarin scoren zij. Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Echt ongelooflijk.” Hoe dan ook, Advendo behoudt de perfecte score: zes uit twee.

Advendo – Molenschot 4-3 (0-2)
0-1 en 0-2 Molenschot, 1-2 Mustafa Yener, 2-2 Huseyin Bayram, 2-3 Molenschot, 3-3 Ramzi Talouka, 4-3 Umit Koc.