Datum: zondag 25 september 2022, 17:19 - Auteur: Redactie

Advendo overrompelt DEVO en begint subliem aan 5A

Ze deden het de laatste seizoenen niet vaak, maar Advendo heeft zondag een heerlijke competitiewedstrijd gewonnen. Op het gras van DEVO won de ploeg uit de Hoge Vucht.

Heel Bosschenhoofd had gehoopt op het oude Advendo, dat week in week uit monsterscores moest slikken in de kelder van het zondagvoetbal. Maar bij vlagen was vorig seizoen al te zien dat de lift omhoog gaat bij de club uit Breda-Noord en uitgerekend in speelronde 1 stegen de rood-witten boven zichzelf uit. DEVO, dat na de degradatie van enkele maanden terug het thuispubliek van repliek wilde dienen, stond binnen mum van tijd met 2-0 achter.

Tarik Ates (foto, links) zette voor en routinier Nenad Ristanovic (foto, rechts) knikte het leer lekker binnen. Diezelfde leverancier van de 0-1 maakte tien minuten voor rust zelf de 0-2: Ates was de uitblinker in het eerste bedrijf. Maar ook na de pauze gingen de gasten los. Kaan Gorcu leek Advendo in veilige haven te schieten met de derde uitgoal, maar niets leek minder waar. Binnen tien minuten stond DEVO op 2-3. Toen de spanning groeide, bracht de man met de mooiste naam verlossing.

Houd U vast dames en heren: Guiliano Aparaschivei. Hij bracht in de 88ste minuut ultieme verlossing en bracht het uitkamp in een uitgelaten jubelstemming. Heerlijke luxe voor Advendo. Voetbalinbreda.nl sprak na de rake driepunter met trainer Omid Chaab. “Voor rust ging het goed met mooie goals, maar na rust zetten zij meer druk en kregen we ongelukkige tegengoals. Gelukkig beslisten we het met de 2-4. We scoorden op de juiste momenten en hebben verdiend gewonnen.”

CHECK MEER FOTO’S OP ONZE FACEBOOK-PAGINA DIE GEMAAKT ZIJN DOOR JOS THOMMASSEN: KLIK HIER!

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

DEVO – Advendo 2-4 (0-2)
0-1 Nenad Ristanovic, 0-2 Tarik Ates, 0-3 Kaan Gorcu, 1-3 en 2-3 DEVO, 2-4 Guiliano Aparaschivei.