Datum: zondag 16 oktober 2022, 15:32 - Auteur: Redactie

Advendo redt punt tegen TPO in de 99ste minuut na bizarre pot

Acht goals, geen winnaar: Advendo versus TPO was bij vlagen krankzinnig zondagmiddag in 5A. De Bredanaars voorkwamen diep in blessuretijd een thuisnederlaag door de gelegenheidskeeper Nenad Ristanovic (foto).

Na de dramatische wedstrijd van vorige week moest Advendo het vandaag doen zonder de geschorste steunpilaren Kevin Bruggeman en Chimankpa Agubosim. Zij moesten vanaf de kant toekijken hoe een geplaagd Advendo het moest op nemen tegen een zeer matig TPO. De wedstrijd begon goed voor de Bredanaars met enorme kansen maar de bal ging er pas de 30ste minuut in door een vrije trap van Alper Ütü, die ook verantwoordelijk was voor de 2-3 en de 3-3 toen het bezoek uit Moerdijk plots aan de leiding stond na drie snelle goals.

Na de voorsprong verzwakte Advendo en fout na fout deden TPO drie doelpunten cadeau. De kleedkamer werd opgezocht met een fikse 1-3-achterstand. Het was duidelijk dat een en ander anders moest. Na de rust kwam Advendo als een stel leeuwen het veld op en alles was opeens anders. Ütü’s 2-3 en 3-3 in de 67ste minuut waren een feit. Op zoek naar de winnende goal kreeg Kendrick Cecilia behoorlijke kopkansen en Ahmed Degirmenci was ook ongelukkig met zijn schoten vanuit de tweede lijn. Het was wachten op de 4-3 na een lange periode op de helft van TPO met balbezi, maar toch kwamen de gasten eruit en scoorden in de 94ste minuut de 3-4.

Alles en iedereen ging werkelijk kapot die Advendo een warm hart toedraagt. In de 99ste minuut kreeg Advendo echter de zoveelste hoekschop en niemand minder dan Nenad Ristanovic, die deze wedstrijd als keeper fungeerde, ging mee naar voren en U raadt het al. Een afvallende bal buiten de zestienmeter poeierde hij uit een drop-volley als een kanonskogel de goal van TPO in: sensatie en 4-4.

“Toch heb ik een dubbel gevoel aan deze wedstrijd overgehouden, die makkelijk gewonnen kon worden als we allemaal bij de les waren in de eerste helft, maar achteraf had je hem ook ongelukkig kunnen verliezen. Al met al een compliment voor het team dat toch in bizarre omstandigheden veerkracht heeft getoond”, aldus Advendo-trainer Omid Chaab na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Advendo – TPO 4-4 (1-3)
1-0 Alper Utu, 1-1, 1-2 en 1-3 TPO, 2-3 en 3-3 Alper Utu, 3-4 TPO, 4-4 Nenad Ristanovic.