Datum: zondag 10 november 2019, 18:10 - Auteur: Redactie

Interim-coach Bruggeman leidt tiental Advendo bijna naar eerste punt

Advendo leverde zondagmiddag zijn beste wedstrijd van het seizoen af in 5B. OVV ’67 was op eigen gras echter wel winnaar na negentig minuten spanning.

Donderdag werd bekend dat coach Frans van Duuren en diens assistent er per direct mee stopten en dus was Gerrit Bruggeman weer de man die het stokje overnam. In Oosteind, waar OVV gastheer was zondag, leek het een fantastische voetbaldag te worden voor de ploeg uit de Hoge Vucht. De tactiek van de Bredanaars? Helder: zes man achterin en hopen op een goaltje. Die viel ook voor rust, toen goalie Rick Machielse zijn ploegmaat Nenad Ristanovic aanspeelde, die op zijn beurt een lange voorzet in petto had op Batuhan Noyan. Hij was met een stiftje verantwoordelijk voor de 0-1.

De dorpelingen baalden, want ze stonden al tegen tien man te spelen. Umit Koc had namelijk binnen tien seconden twee keer geel en dus rood gekregen van de strenge arbiter. Na de thee was het dus blijven strijden in ondertal voor resultaat, maar dat lukte dus niet. Met een extra spits in het veld werd Advendo hevig onder druk gezet. Uiteindelijk zorgden twee vrije trappen voor een 2-1-stand. Vijf minuten voor tijd had doelpuntenmaker Noyan de gelijkmaker op zijn schoen, maar de vijandelijke keeper redde de meubels. De bezoekende rood-witten verlieten het strijdtoneel met opgeheven hoofd.

”Ik vind het knap hoe wij gevochten hebben als een team en dit heb ik nog niet gezien dit jaar. Ondanks de nederlaag voelen we ons nu sterker en de grote nederlagen zullen niet meer gebeuren. En nu kunnen we twee weken rusten. Daarna nog een week wachten en dan mogen de vier geschorsten weer spelen. Dan komt het allemaal wel goed. De punten komen wel”, aldus Ristanovic na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

OVV ’67 – Advendo 2-1 (0-1)
0-1 Batuhan Noyan, 1-1 en 2-1 OVV ’67.