Datum: maandag 25 november 2019, 15:35 - Auteur: Mica de Montigny

Advendo strikt Martijn Malinka als nieuwe hoofdtrainer

Advendo heeft in de persoon van Martijn Malinka (foto) een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Na het recentelijke vertrek van Frans van Duuren was de geplaagde club uit de Hoge Vucht op zoek naar een opvolger.

Al snel kwam men aan de Bastenakenstraat bij Malinka uit, die op steenworpafstand van de club woont. De 37-jarige oud-hoofdtrainer van DIA en PCP had dit seizoen een zogenaamde sabbatical, maar is er met de rood-witte club uitgekomen om het seizoen af te maken. De jonge oefenmeester is geen vreemde in Breda-Noord. In totaal is Malinka zeventienjaar actief geweest bij Advendo.

Tegenover Voetbalinbreda.nl reageerde de Bredanaar op zijn aanstelling op sportpark ‘t Kadijkje. “Ik had eigenlijk besloten een seizoen niks te doen en heb ook redelijk wat aanbiedingen laten schieten. Toen Advendo kwam ben ik toch gaan twijfelen. Mede omdat het mijn oude club is. We hebben goede gesprekken gehad. Advendo is in opbouw. Een aantal jonge echte Advendo gasten gaan de club organisatorisch helpen wat mij erg aansprak.”

”Ik ga het seizoen nu afmaken en probeer zoveel mogelijk stappen te maken met dit team. Na de winterstop ga ik rustig kijken wat ik volgend seizoen ga doen. Als het bevalt hier zou er zomaar een langer verblijf in kunnen zitten.” Volgens hardnekkige geruchten staat het er nodige te gebeuren de komende tijd. De bij Baronie gepasseerde keeper keeper liet al doorschemeren wellicht terug te keren en clubman Gerrit Bruggeman hint ook op positieve verandering.

”Of we oudgedienden terugkeren en er weer een herkenbaar Advendo komt straks? Ik wacht het af. We horen allemaal wat er in de wandelgangen gezegd wordt. Ik sta overal voor open. We zijn als vereniging druk doende met het bouwen aan een nieuwe toekomst. Dus hoe mooi zou het zijn als oud en nieuw samen gaan naar de toekomst.” Komend weekend het debuut in elk geval van Malinka, op het gras van TPO.