Datum: zondag 10 maart 2019, 18:24 - Auteur: Redactie

Advendo stunt op het gras van titelkandidaat DVVC

Winnen op het gras van DVVC: iets wat niet echt weggelegd is voor een club als Advendo anno 2019. Juist daarom kwam de verrassing heerlijk aan zondagmiddag in 5B.

In Dongen ontvouwde zich een spectaculaire pot voetbal. Toen titelkandidaat DVVC binnen mum van tijd met 2-0 leidde, leek de Bredase laagvlieger in de touwen te hangen. Advendo presteert dit seizoen dramatisch. Het is laagvlieger en het kwam ook negatief in het nieuws toen er een vechtpartij was tijdens het verloren thuisduel met SVC, waardoor enkele weken terug het uitduel met die ploeg werd uitgesteld.

Maar zondag, zondag verdiende de ploeg van coach Gerrit Bruggeman alle credits. De rood-witten kwamen terug in de wedstrijd dankzij goals van Ayoub el Ghazzali en Umit Koc. Toen Ramzi Talouka (foto) de stand plots op 2-3 bracht, begon het uitkamp daadwerkelijk te geloven in een sensatie. DVVC was immer dertien duel ongeslagen op eigen grondgebied. En tien minuten voor tijd leek dat aantal te stijgen naar veertien, toen de 3-3 viel.

Op het moment dat iedereen zich leek te verzoenen met een gelijkspel, was het Koc die met zijn tweede treffer van de middag het sprookje voltooide: 3-4 en intense blijdschap bij Advendo, dat wel weer een succesje kon gebruiken. “Ramzi Talouka en onze keeper Rick Machielsen die weer dit is waren echt top vandaag”, aldus allrounder Nenad Ristanovic na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. Ristanovic speelde overigens al een wedstrijd zondag.

“Het tweede had niet genoeg man en dus moest ik met nog drie andere spelers van het eerste meedoen met het tweede. Toen we klaar waren hadden we bij het eerste acht man. We moesten nog drie mensen regelen van het tweede om mee te doen en dat ging moeilijk, omdat we bijna tot 14:00 uur bij Advendo bleven. Uiteindelijk hadden we toch elf man en speelden we echt heel goed, alleen kregen we twee tegengoals.

“Na rust kregen we de wind mee en toen dachten we ‘alles of niets’. Het ging goed, want we scoorde drie goals. Zij maakte nog gelijk, maar vijf minuten voor tijd maakte Umit Koc de winnende. Ik vind het echt knap van onze jongens en met name onze doelman. Als hij er niet was hadden we meer tegengoals. We zijn heel blij.” Volgend weekend ontmoet de club uit Breda-Noord het hoger geklasseerde SSW op sportpark ‘t Kadijkje.

DVVC – Advendo 3-4 (2-1)
1-0 en 2-0 DVVC, 2-1 Ayoub el Ghazzali, 2-2 Umit Koc, 2-3 Ramzi Talouka, 3-3 DVVC, 3-4 Umit Koc.