Datum: zondag 11 december 2022, 18:55 - Auteur: Redactie

Advendo ten onder bij OVV ’67 na knokpartij en staking

Een verhit kelderklasse-duel is zondagmiddag in 5A gewonnen door koploper OVV. Laagvlieger Advendo vertrok met een minimale nederlaag na een opstootje en korte staking.

Al snel werd duidelijk dat de geelhemden de dienst uitmaakte op het veld, althans, dat leek zo. Advendo had een strijdplan waar OVV het lastig mee had, maar de bezoekers werden zelf slechts één keer gevaarlijk door een counter wat tot niks leidde. De eerste helft was dan ook niet bijzonder en het spel lag meer stil dan dat de bal rolde. In de tweede helft kwam OVV feller uit de startblokken en werd een aantal keer gevaarlijk voor de goal van Advendo. In de 80ste minuut viel de 1-0, een aanval die startte aan de linkerkant bij Tarik Maamar die de combinatie zocht met Ricardo Carvalho Apolonia en uiteindelijk Ali Eren Yazici en die op zijn beurt weer Apolonia bediende die de bal fantastisch in de linker kruising schoot. De ontlading bij de spelers en staf was groot. De stand bleef ook 1-0 na een flink opstootje en korte onderbreking.

Na afloop spraken beide coaches met Voetbalinbreda.nl. Te beginnen Fatih Kaya van OVV. “Ik wil er niet teveel woorden aan vuil maken, één ding was voor mij als trainer duidelijk. Advendo was hier niet naartoe gekomen om te voetballen. In de eerste helft heeft het spel meer stil gelegen dan dat er gevoetbald werd, spelers van Advendo op de grond liggen, tijd rekken enzovoorts. Dit was in de tweede helft niet veel anders. Als we dan een zeer matige scheidsrechter hebben die het allemaal toelaat moet je daar zelf niet in meegaan en gewoon je eigen spel spelen en zorgen dat je scoort en dat deden we dan uiteindelijk pas in de 80ste minuut, Er ontstond nog een opstootje na ons doelpunt wat totaal niet nodig was. Al met al ben ik tevreden, we gaan als winterkampioen de winterstop en daar mogen wij met zijn alle trots op zijn.”

Chaab van Advendo: “De tegenstander was gefrustreerd dat ze er niet makkelijk doorheen konden komen en vlak voor tijd scoren ze via een gelukje de 1-0 en vervolgens gingen ze op de teleurstelling van onze spelers inspelen. Heen en weer van beiden kanten uit frustratie. Verder geen issue. We hebben het ze vandaag heel erg lastig gemaakt en met meer geluk hadden we kunnen winnen, want de eerste helft hadden wij de betere kansen om zeker twee doelpunten te scoren. We hebben er hard voor gewerkt vandaag en dat er een doelpunt valt uit een verkeerde beslissing vandaag is erg zuur. Mijn team verdient een compliment voor de energie en de passie die op de mat is gelegd. We blijven door werken en op deze manier, dan komen de punten vanzelf.”

OVV ’67 – Advendo 1-0 (0-0)
1-0 Ricardo Carvalho Apolonia.