Datum: zondag 1 mei 2022, 18:01 - Auteur: Redactie

Advendo veegt TPO weg met dank aan voormalige vedettes

Eindelijk weer een een heerlijke voetbalmiddag voor Advendo zondagmiddag in 5A. Met ex-kanonnen in de basis werd TPO met de staart tussen de benen terug naar Moerdijk gestuurd.

Voormalig Nederlands amateurkampioen met Baronie Tyrone Zschüsschen scoorde de 1-0 via een vrije op de rand van de zestien binnen. De ex-speler van onder meer TVC Breda en TSC gaf daarmee een goede opmaat voor de tweede helft. Want toen was het een andere ex-Hoofdklasse-spits, namelijk Emre Ucerler, die de 2-0 en de 3-0 produceerde. Uiteindelijk kon topscorer Kendrick Cecilia niet achter blijven en hij schoof beheerst de 4-0 binnen. Ongekende luxe op sportpark ‘t Kadijkje.

“Wij waren vandaag heer en meester”, begon de trotse trainer Omid Chaab tegen Voetbalinbreda.nl. Het was een verdiende overwinning tegen een TPO dat hier was gekomen om er een slagveld van te maken. Fysiek spel van de gasten heeft vandaag dankzij het goed voetballende Advendo geen voet aan de grond gekregen. We bleven kalm aan de bal en zochten de voetballende oplossing. Hopelijk kunnen we dit doortrekken naar de komende zondag tegen SSW.”

Advendo – TPO 4-1 (1-0)
1-0 Tyrone Zschusschen, 2-0 en 3-0 Emre Ucerler, 4-0 Kendrick Cecilia, 4-1 TPO.