Datum: zondag 20 september 2020, 20:47 - Auteur: Redactie

Advendo vergeet te winnen thuis tegen Molenschot

Vorig seizoen moest men er maanden op wachten, maar tijdens speelronde 1 had Advendo in 5B bijna zijn eerste driepunter al te pakken. Molenschot stak daar echter net op tijd een stokje voor vlak voor tijd aan de Bastenakenstraat.

Na veel blessures en afwezigen voor de wedstrijd tegen Molenschot hebben de gastheren moeten goochelen qua positiebezetting. De opdracht was om vanaf de eerste minuut Molenschot bij de keel te grijpen en zo snel mogelijk op voorsprong komen.

Na zes minuten was het al raak, Alper Ütü tikte binnen op aangegeven van Walid Ezzriga.
In het vervolg kwamen er vijf beste kansen om de wedstrijd al in de eerste helft op slot te gooien, maar Molenschot had een engel in z’n doel. Het is nog steeds niet te beseffen dat die enorm grote gecreëerde kansen er niet in gingen. En toch zou men de rust ingegaan met een 1-0-voorsprong, voor Advendo-begrippen natuurlijk een uitstekende tussenstand.

Het tweede bedrijf was het begin wederom voor Advendo, met meerdere kansen op de 2-0, maar naar mate de wedstrijd vorderde begonnen de Bredanaars wat vermoeiend te raken en ontstonden er mogelijkheden voor Molenschot. Kansen over en weer voor beide teams in een bloedstollende spannende tweede helft. In de 80ste minuut viel Ezzriga uit en Advendo vroeg de scheidsrechter om een wissel terwijl de bal uit was. De beste man reageerde echter niet en liet de ingooi plaatsvinden, waar de 1-1 uit voortkwam.

Direct daarna werd Ümit Koç ingebracht voor  Ütü, die in de 84ste minuut na een mooie steekbal vanuit het goed spelende middenveld de zwaar verdiende 2-1 in schoot. Iedereen en alles met een Advendo-hart had vloog op hem en de winst was binnen, althans dat dacht men. Het mocht niet zo zijn. Want na een lopende aanval van Molenschot vanuit rechts kreeg Kevin Bruggeman (foto) die zijn eerste wedstrijd speelde na een zware kruisbandblessure, de bal tijdens het blocken van een voorzet per ongeluk tegen de arm en de scheidsrechter wees naar de stip.
In de 87ste minuut benutte Molenschot de penalty.

“We hebben nog mogelijkheden gehad voor de 3-2, maar het mocht niet baten. We waren leeg gestreden en beide teams moesten nog uitkijken voor de genadeslag op het einde van de wedstrijd. Al met al ben ik een trotse trainer die wel eens waar graag gewonnen had, maar toch kan leven met het 2-2 gelijke spel”, aldus Omid Chaab na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Advendo – Molenschot 2-2 (1-0)
1-0 Alper Utu, 1-1 Molenschot, 2-1 Umit Koc, 2-2 Molenschot.