Datum: zondag 5 februari 2023, 15:29 - Auteur: Redactie

Advendo vindt gretig het net, maar verliest knotsgek duel met DEVO

Advendo trof zondagmiddag drie keer het vijandelijke doel, maar verloor alsnog in Breda-Noord. DEVO scoorde er vijf en won in 5A.

Het hoger geklasseerde DEVO schrok op tijd wakker in de Hoge Vucht. Tarik Ates had Advendo al vroeg aan de leiding geholpen op aangeven van Kendrick Cecilia, maar al snel werd het 1-2. Uitblinker Cecilia (foto) maakte echter gelijk uit een directe vrije trap en gaf de ploeg van coach Omid Chaab nieuwe hoop op een zege. Toch ging het voor de pauze nog mis: 2-3.

En in de tweede helft was DEVO effectief. Het stond plots 2-5. Pas toen konden de rood-witten iets terugdoen, maar wel heel mooi. Cecilia trapte voor de tweede keer een vrije trap op fantastische wijze in de haak: 3-5 en einde wedstrijd. Hoog tijd voor Voetbalinbreda.nl om bij te praten met Cecilia. “We speelden nog redelijk voetbal, ondanks dat we vier spelers misten.”

“Waar het mis ging voor ons na rust? Ik denk dat het meer al hun lange ballen waren die perfect aankwamen. Daar hadden we moeite mee. Zij kwamen daardoor vaak één op één met onze keeper.” Advendo staat nog steeds één na laatste met slechts vier puntjes. Drie meer dan hekkensluiter TPO.

Advendo – DEVO 3-5 (2-3)
1-0 Tarik Ates, 1-1 en 1-2 DEVO, 2-2 Kendrick Cecilia, 2-3, 2-4 en 2-5 DEVO, 3-5 Kendrick Cecilia.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss