Datum: zondag 17 oktober 2021, 17:05 - Auteur: Redactie

Advendo voelt zich bestolen na goal in ‘minuut 105’

Alhoewel Advendo zondagmiddag zijn eerste punt behaalde in 5A, was het des duivels na het laatste fluitsignaal. Voor de twee tegengoals in de vijftien minuten blessuretijd waren daar debet aan op het gras van TPO.

Hoe bestaat het? Die vraag stelde heel rood-wit Breda-Noord zich zondag in Moerdijk, waar een driepunter echt werkelijkheid leek te gaan worden. Nadat TPO nog wel de leiding nam voor eigen publiek, sloeg good old Nenad Ristanovic hard toe voor de pauze. Zijn dubbelslag zorgde voor een zeldzame tussenstand: Advendo op voorsprong kwam niet vaak voor de laatste tijd. Maar de de lijn stijgende was de laatste weken wist eenieder en dus was het vechten voor de eerste zege.

En die zege leek in kannen en kruiken, toen de Poolse Oosterhouter Konrad Pietrzak extra luxe bracht in het uitkamp, want zijn 1-3 leek toch echt de driepunter te bewerkstelligen. Maar dat was buiten de arbiter gerekend, want de leidsman besloot in totaal een kwartier blessuretijd toe te kennen. “Dat was een krankzinnige hoeveelheid extra tijd en een wedstrijd waar geen bijzonderheden waren verder”, baalt Advendo-coach Omid Chaab na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

U raadt het al: rond de 100ste minuut maakte TPO 2-3 en in de 105de (!) minuut stal het nog een punt ook. Verbijstering alom. “Ongelooflijk dat we twee punten hebben verloren. Voor de neutrale toeschouwer was het leuk om te zien, maar wat we vandaag hebben meegemaakt is bizar. In een normaal verlopen duel vijftien minuten blessuretijd bijtrekken, dat doe je gewoon niet, of zie ik het verkeerd? Ik ben er best een beetje van ontdaan”, aldus Chaab.

TPO – Advendo 3-3 (1-2)
1-0 TPO, 1-1 en 1-2 Nenad Ristanovic, 1-3 Konrad Pietrzak, 2-3 en 3-3 TPO.