Datum: woensdag 24 augustus 2022, 14:39 - Auteur: Mica de Montigny

Advendo-vrijwilligers werken zich in het zweet voor kantine

Pak ‘m beet een half jaar geleden richtte een storm een ravage aan op sportpark ‘t Kadijkje. Vooral het clubhuis van Advendo was een puinhoop, vol lekkages, beschadigingen en vergane gezelligheid. Maar, inmiddels hebben trotse vrijwilligers, ja ze bestaan nog, de kantine aan de Bastenakenstraat flink op geknapt. Voetbalinbreda.nl sprak met vrijwilliger Peter Kokx (foto), die onderdeel uitmaakte van het klusteam.

Een tijd konden er geen wedstrijden doorgaan in Breda-Noord en toen de storm enkele maanden achter de rug was, moest er in een tent achter het doel een noodvoorziening worden opgebouwd, waar de voetballiefhebbers toch nog een natje en een droogje konden bestellen. Roeien met de riemen die je hebt dus. Tot het moment dat een groepje clubmensen (Kees Hop, Maarten Terlouw, Ger Bruggeman en Kokx dus) de handen uit de mouwen staken. De foto’s liegen er niet om: lekkages weggewerkt, plafonds strak, overal een likje verf, prima toiletten en een uitnodigende bar. De toeschouwers kunnen weer hartelijk ontvangen worden bij de rood-witte zondag vijfdeklasser en dat is fantastisch.

“We zijn flink doorgegaan deze zomer”, vertelt Kokx, die nu al weer een jaar of tien meeloopt bij Advendo. “Ik ben hier gekomen door een clubman in hart en nieren, Rinus Graauwmans. Als ik de club dan kan helpen, dan doe ik dat, ondanks de pijn in mijn rug die ik al tijden heb. Zodra Advendo een wedstrijd voetbalt en ik zit op dat moment met een lekker pilsje aan de bar, dan ben ik blij en hebben we het goed gedaan. Daar doen we het voor”, aldus Kokx, die vlak voor de training van de selectie al bezweet is. Niet alleen door het warme weer, de man is altijd bezig. Mensen die iets op vrijwillige basis voor hun club doen worden met uitsterven bedreigd, maar Kokx is een onvervalste. Hulde.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan. Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss