Datum: maandag 21 september 2020, 13:38 - Auteur: Redactie

Akkermans zet Bavel in vuur en vlam in RBC-stadion

Bavel in het Roosendaalse stadion: het is een succescombinatie. Na de promotie van een handvol jaren geleden naar de zondag derde klasse op het gras van RBC, won het in 2E zondag de openingswedstrijd van het seizoen. Grote man toen? Robin Adriaansen. Grote man nu? Niek Akkermans.

Beide promovendi, zonder kampioen te worden overigens maar vanwege de hoge positie op de ranglijst vorig seizoen en het eerder afgebroken seizoen vanwege de coronacrisis, scoorden er op los. Niek Akkermans bracht het bezoek van trainer Coen Rijppaert aan de leiding, maar na de pauze boog de voormalige profclub alles om: 2-1. De groenhemden uit het Bredase dorp panikeerden niet: Wie anders dan Akkermans liet de bordjes in evenwicht hangen: 2-2.

Akkermans, een ster bij DIA, maar mislukt op het hogere niveau van Madese Boys, bewees eindelijk dat hij dat niveau makkelijk aankan. De man in bloedvorm bracht het meegereisde publiek in extase door zijn hattrick te voltooien en de winnende treffer te produceren. RBC-keeper Robbert van Oorschot baalde als een stekker, toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak.

“We verliezen onterecht, maar als we zelf onze kansen niet maken, dan krijg je ze tegen. Niek is een goed spitsje.” De andere doelman, Glenn van Peer, was uiteraard een stuk contenter. “Je wil zo snel mogelijk winnen in het seizoen, dus zo’n eerste wedstrijd voel dan wel goed. Daar kan je dan weer op door gaan bouwen”, aldus de goalie, die met een dropkick overigens nog een heerlijke assist in huis had op Akkermans.

RBC – Bavel 2-3 (0-1)
0-1 Niek Akkermans, 1-1 en 2-1 RBC, 2-2 en 2-3 Niek Akkermans.