Datum: zaterdag 18 mei 2019, 16:42 - Auteur: Mica de Montigny

Almkerk slaat toe en strikt goalgetter Jonathan van Eerd

Jonathan van Eerd verdedigt na de zomer de clubkleuren van zaterdag eersteklasser Almkerk. De spits van UVV ’40 maakte dat dit weekend bekend aan Voetbalinbreda.nl.

Van Eerd streek eerder dit decennium neer in een vriendeteam in Ulvenhout, nadat hij de jeugd van Baronie vaarwel had gezegd na vele jaren. Uiteindelijk dook de blonde aanvaller op bij het eerste team en daarmee promoveerde hij mede door vele doelpunten te produceren naar de zondag derde klasse, waar hij ook dit seizoen weer legio goals maakte namens de middenmoter van coach Johan Gabriëls.

Twee weken geleden verscheen er op deze website nog een column over Van Eerd, die suggereerde dat JEKA de topscorer op moest pikken, zodat beiden op hun zo gewilde hogere podium konden acteren. Enkele dagen na die column was er contact tussen Van Eerd en diverse clubs. TSC, JEKA en Sarto hadden interesse, maar Almkerk wordt de vereniging waar Van Eerd (foto) zal gaan schitteren.

“Ik heb lang nagedacht over het maken van de stap, net name vanwege loyaliteit naar UVV toe. Maar toch heb ik besloten om het te doen. Vier clubs namen contact op met mij, waarna ik als eerst naar Almkerk reed. Dat voelde gelijk goed. Goede trainer en staf, mooi niveau en ze zochten nog een spits. Heb nog getwijfeld om met die andere clubs te spreken, maar ik zei ‘ja’ tegen Almkerk meteen.”

“Waarom? Omdat het gewoon direct goed voelde. Ik vond het daarom zonde van mijn tijd en de tijd van die andere clubs om ook daar nog gesprekken aan te gaan. Het is een mooie uitdaging bij Almkerk en ik ben benieuwd naar het zaterdagvoetbal in die regio. Ik ga er vol voor na de zomer. Wie of wat ik het meest ga missen bij UVV? Sowieso gewoon de spelersgroep, het is echt een hele hechte groep.”