Datum: woensdag 26 april 2023, 12:03 - Auteur: Redactie

Alteratie bij UVV ’40: eerste elftal verhuist naar zaterdag

Een omslagpunt in de geschiedenis van UVV ’40 is aanstaande. Komend seizoen voetbalt het eerste elftal niet meer op zondag, maar op zaterdag. Dat maakte de club uit Ulvenhout bekend aan Voetbalinbreda.nl.

De huidige zondag vierdeklasser stroomt na de zomer in in de zaterdag vierde klasse, het laagste zaterdagniveau. De Bredase dorpelingen geven uitleg. “De beslissing is genomen tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering waarbij alle aanwezige leden unaniem instemden met de verandering”, zo luidt het begin van het statement. 

“De belangrijkste redenen voor deze verandering zijn het vertrek van veel eerste elftal spelers en het feit dat slechts één jeugdspeler de stap naar zondag wilde maken. De talentvolle jeugd van UVV geeft de voorkeur aan zaterdag als speeldag en het bestuur van de club wil graag deze spelers de kans geven om door te stromen naar het eerste elftal.”

“De vergadering werd voorgezeten door de voorzitter Geert Beullens, Kwartiermaker Voetbaltechnische zaken Jeroen Bastiaansen en penningmeester Anton van Opstal. Zij benadrukten dat deze beslissing in lijn is met het kompas van de club. UVV wil terug naar een herkenbaar eerste elftal waar spelers voetballen die grotendeels hun jeugdopleiding bij UVV hebben genoten. Door op zaterdag te spelen, hoopt de club weer binding te creëren tussen de jeugd en het eerste elftal.”

“De beslissing om met het eerste elftal op zaterdag te gaan spelen in de vierde klasse is voor UVV een nieuwe uitdaging en een kans om de jeugd te laten groeien. Het bestuur van de club is ervan overtuigd dat de zaterdag een waar feest wordt op sportparkpark Jeugdland voor heel Ulvenhout en omgeving en kijkt uit naar een succesvol seizoen.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss