Datum: zondag 6 oktober 2019, 16:59 - Auteur: Redactie

Angstig WDS ’19 laat zich afbluffen door Right ‘Oh

Er leek niks aan de hand zondagmiddag toen WDS ’19 bij Right ‘Oh de leiding nam, maar uiteindelijk was er van alles aan de hand. De ploeg uit Geertruidenberg ging in de slotfase helemaal los in 4C.

Het was voor de oudste amateurclub van Breda weer een wedstrijd die stof tot napraten opleverde. Teveel zelfs. Na een doelpuntloze eerste helft in het rode dorp ging het na de pauze volledig los. WDS-captain Kevin Keehnen bracht het bezoek van coach Alkan Uzun nog wel op gelijke hoogte na de openingsgoal van de thuisploeg en toen Bader Boughardaine een fraaie assist leverde op Bayram Avci leken de Bredanaars een puik weekend af te sluiten.

Maar niets werd minder waar. WDS ’19 voelde ongetwijfeld angst, ook al had Right ‘Oh weinig te vertellen heel de wedstrijd. Anders valt het niet te verklaren waarom de thuisclub in het laatste kwartier een ongenadig had pak rammel uitdeelde aan de gasten. Het stond binnen no-time 4-2 (!). “Ik heb zelden een wedstrijd gespeeld, waarin we zo onterecht verloren hebben”, baalt Keehnen na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

“We waren over de hele wedstrijd heer en meester. Stonden met 21 man op hun helft te voetballen, alleen kwamen we er soms moeilijk doorheen omdat ze alleen maar aan het verdedigen waren. Het was na onze 1-2 wachten tot we verder zouden uitlopen l, maar in plaats daarvan, gaven we hun de goals cadeau en liepen ze uit naar 4-2. Echt ongelofelijk. Ik denk gewoon dat we als team gefaald hebben. Als je zo veel beter bent en 1-2 voor staat, mag je nooit meer met 4-2 verliezen. Letterlijk hebben zij vier kansen gehad en vier keer gescoord.”

En dus hebben de Babyblauwen drie punten uit evenveel duels. Een slecht begin. Volgend weekend wacht de lastige uitwedstrijd tegen RFC, dat genoot van een vrij weekend vanwege de afgelasting van zondagmiddag bij PCP.

Right ‘Oh – WDS ’19 4-2 (0-0)
1-0 Right ‘Oh, 1-1 Kevin Keehnen, 1-2 Bayram Avci, 2-2, 3-2 en 4-2 Right ‘Oh.