Datum: vrijdag 31 maart 2023, 21:07 - Auteur: Redactie

Attractief NAC Breda doet uitstekende zaken in Venlo

NAC heeft erg goede zaken gedaan in de strijd om een plaats in de Keuken Kampioen Divisie Play Offs. Op bezoek bij nummer vier VVV-Venlo werd het dankzij doelpunten van Omgba, Ómarsson en Garbett uiteindelijk 1-3 voor de Parel van het Zuiden.

Vorig weekend kwam NAC vanwege de interlandbreak niet in actie. De net teruggekeerde aanvoerder Cuco Martina kreeg direct weer een basisplaats van Peter Hyballa. De oefenmeester kwam tot de volgende elf namen: Kortsmit, Lucassen, Martina, Vet, Mac Nulty, Wernersson, Staring, Garbett, Omgba, Van der Sande, Omarsson.

NAC begint goed en maakt vanaf de eerste minuut het spel. In het eerste kwartier deelt NAC wat speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk werd het nog niet. Tot de zestiende minuut aanbrak. Een fraaie aanval kende als eindstation Aimé Omgba, die met een prachtig schot de 0-1 op het scorebord zette. Het was zijn eerste in het betaalde voetbal en dus kwam er logischerwijs veel los bij de jonge middenvelder.

NAC bleef de bovenliggende partij en controleerde de gehele eerste helft. Op enkele kleine kansen na gaf de verdediging niets weg. Omgba was nog wel dichtbij zijn tweede, maar doelman Van der Gouw wist dit te voorkomen, waardoor NAC met een 0-1 voorsprong aan de thee ging.

Kort na rust kreeg NAC een flink domper te verwerken. Na vier minuten spelen wisten de Venlonaren de score gelijk te trekken. Een teruggetrokken voorzet kon door Kees de Boer binnengewerkt worden, 1-1. NAC moest opnieuw beginnen.

En dat deed NAC dan ook. De ploeg speelde aanvallend voetbal en dit werd in de 56e minuut beloond. Goed combinatiespel tussen Van der Sande, Lucassen en Omarsson werd door laatstgenoemde verzilverd met een doelpunt. De IJslandse spits schoof zijn vijfde van het seizoen binnen en zette NAC weer op voorsprong, 1-2!

Enkele minuten later werd het nog mooier voor NAC. Matthew Garbett stond aan het eind van een vlijmscherpe counter. De afronding was wat gelukkig, doordat de bal via een been het doel in viel, maar de vreugde was er niet minder om. NAC genoot een comfortabele voorsprong, 1-3!

Hierna speelde NAC de wedstrijd proffessioneel uit en boekte het een mooie overwinning op een sterke tegenstander. Volgende week komt FC Den Bosch op bezoek in het Rat Verlegh Stadion.

VVV-Venlo – NAC Breda 1-3 (0-1)
0-1 Omgba, 1-1 De Boer, 1-2 Omarsson, 1-3 eigen doelpunt.