Datum: zondag 24 maart 2024, 18:46 - Auteur: Redactie

Avci-broeders wijzen WDS de weg in en tegen Raamsdonk

De strijd om de voor WDS ’19 zo bekende derde periodetitel is los in 4B. Zondagmiddag won de ploeg uit Kesteren dankzij een vlammende eerste helft van Raamsdonk.

Na de knappe thuisoverwinning op Chaam volgde nu de must win-wedstrijd tegen Raamsdonk. Waar WDS eerder bij vergelijkbare ploegen als Gesta, Right ‘Oh en Neerlandia ’31 uit zeer moeilijk aan de wedstrijd begon was het vandaag anders. Met vroeg storen op de helft van de tegenstander probeerde WDS direct het spel van Raamsdonk te ontregelen. Op een zeer winderig sportpark was de eerste kans gelijk voor de gasten. Deze schoot Bayram Avci net langs de verkeerde kant van de paal. Amper een minuut later de enige kans van de eerste helft van Raamsdonk. De linkeraanvaller kreeg net iets teveel ruimte en schoot de bal hard op de paal; game on.

De eerste helft was het vooral eenrichtingsverkeer vanuit de kant van de Bredanaars. Ondanks de moeilijke omstandigheden werd er goed voetbal gespeeld en halverwege de eerste helft werd dat bekroond met een goede en mooie goal. Bayram Avci kreeg de bal ingespeeld met zijn rug naar de goal. Gebruik makend van zijn tegenstander draaide hij goed weg en schoot de bal snoeihard tegen de touwen: 1-0. Ook na die goal bleef het spelbeeld hetzelfde. WDS bleef aanvallen en Raamsdonk probeerde vanuit de counter toe te slaan. Maar de zeer solide spelende Santiago van Beek en Thom Flikweert gaven geen millimeter aan ruimte weg achterin.

Op slag van rust werd het aanvalsspel weer beloond. JO-19-speler Shane Muishout werd in het strafschopgebied ingespeeld en met twee handen beet gepakt; strafschop voor de bezoekende ploeg. Wie anders dan topschutter Abdul Avci (foto) ging achter de bal staan.
Vakkundig werd de vijandelijke keeper de verkeerde hoek ingestuurd en WDS pakte een marge van twee. En het was nog niet gedaan deze eerste helft. Een fenomenale crossbal van Bayram Avci kwam in de voeten van ‘broertje’ Abdul Avci. Met een geweldige lichaamsbeweging zette Appie de keeper op het verkeerde been en beheerst schoof hij de bal onder de thuis-keeper door voor zijn tweede van de middag. Technisch gezien een geweldig doelpunt en een goede 0-3-voorsprong voor de blauwen.

De tweede helft zakte WDS terug in niveau. De gasten hoefden niet meer en de gastheren konden gewoon niet. De steeds harder wordende wind was een grote spelbreker voor iedereen die een goede wedstrijd wilde kijken. Na tien minuten in de tweede helft kreeg Van Beek een duw in zijn rug op het moment dat hij de bal terug wilde spelen naar keeper Danni van Steenhoven. Hierdoor schoot de bal door langs Van Steenhoven in de voeten van de rechtsbuiten, die dit buitenkansje verzilverde en de eindstand op 1-3 bepaalde.

“Een belangrijke overwinning. Waar we eerder lastige uitwedstrijden nog weleens verkeerd inschatten, was vanaf moment één de focus en concentratie aanwezig. Tegen dit soort lastige tegenstanders en deze omstandigheden ligt het nog weleens aan de focus, maar daar was vandaag niks van te merken. Een goed en volwassen WDS kan hoge ogen gooien in de laatste fase van de competitie”, aldus WDS-trainer Matijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

Raamsdonk – WDS ’19 1-3 (0-3)
0-1 Bayram Avci, 0-2 en 0-3 Abdul Avci.