Datum: zondag 22 september 2019, 17:57 - Auteur: Redactie

Baronie blijft steken op remise bij Moerse Boys

Voor bijna 1000 toeschouwers heeft Baronie zondag punten laten liggen in de Hoofdklasse B. Promovendus Moerse Boys toonde steeds genoeg veerkracht.

Het is altijd weer boeiend te horen hoe een remise door de betreffende ploegen wordt ervaren. Na het 2-2 gelijke spel tussen Moerse Boys en Baronie overheerste in het Bredase kamp de teleurstelling. Baronie treurde om de 2 verliespunten terwijl de thuisclub het verdiende punt koesterde. Voor de neutrale toeschouwer was het gelijke spel na een enerverende een wedstrijd waarschijnlijk de meest logische uitslag. De met spanning tegemoet geziene derby leverde feitelijk ook het verwachte spelbeeld op. Het technisch vaardiger Baronie had het lastig met een fysiek sterkere en opportunistisch spelende tegenstander. Voor het ruim opgekomen publiek ontspon zich dan ook een levendige wedstrijd waarin van alles gebeurde.

Baronie kende een bliksemstart toen arbiter Weiland de gasten al na enkele minuten een strafschop toekende. Jens Wirix ging net binnen het zestienmetergebied het duel aan met Joris Goossens die een overtreding maakte. Ondanks het inkomende gestrekte been van Wirix kende de arbiter, die er overigens bovenop stond, geen enkele twijfel en wees hijverrassend maar resoluut naar de stip. Mijnhijmer (foto) voltrok het vonnis vervolgens feilloos en bracht zijn ploeg daarmee al snel op een 1-0 voorsprong. Moerse Boys verwerkte die onverwachte tegenslag echter stoïcijns. De razendsnelle Mouws liet vanaf de zijkant een listig schot los dat door Baroniedoelman Van Butselaar maar met moeite uit de kruising kon worden getikt. Een verre uittrap van Van Butselaar bereikte de op volle snelheid liggende Mejres die daarmee de ver uitgekomen Moerse Boys doelman Magielse bijna verraste. De mispeer van de doelman had echter geen fatale gevolgen voor zijn team omdat de hoek voor Mejres te moeilijk was geworden en zijn inzet slechts in het zijnet belandde. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub echter onverwacht op gelijke hoogte. Bij een vrije trap van Joris Goossens keek de Bredase defensie volkomen apathisch toe hoe Cas van den Broek rustig de hoek uit kon zoeken 1-1. Baronie was hierdoor duidelijk getergd en schakelde over op een hoger tempo. Na een dieptepass van Sander Wirix op Mohammad ging Magielse opnieuw in de fout door onnodig uit zijn doel te komen. Mohammad legde de bal vervolgens met nauwkeurige precisie op het hoofd van Mejres die bij de eerste paal attent binnen knikte 1-2. Goed doorzetten van Mejres bracht even later Mohammad in schietpositie maar zijn knal vloog over het vijandelijke doel. In de slotfase van de eerste helft zette de thuisclub nog even flink aan. Een kopbal van Cas van den Broek uit een corner van Mouws, die rakelings naast de verkeerde kant van de paal vloog, had al een waarschuwing moeten zijn voor de groenwitte defensie. Anders is het niet te verklaren, dat de volgende corner van Sebregts de volkomen vrijstaande Mouws bereikte, die van dichtbij ongehinderd raak kon koppen om de stand weer in evenwicht te brengen 2-2.

Na rust had Baronie opnieuw het beste van het spel. Niettemin moesten de groenwitten attent blijven op de snelle tegenstoten van de thuisclub die veelal via Mouws liepen. Zo besloot hij een lange rush met een schot dat rakelings over het Bredase doel ging. Na een kwartier stuurde Mijnhijmer de diepgaande Mejres weg die Magielse echter niet wist te omspelen zodat een grote kans verloren ging. Ook Jens Wirix kreeg een uitgelezen kans na een knappe pass van Umar. Zijn harde schot in de korte hoek werd echter fraai door Magielse gepareerd. Baronie verhoogde de druk door de meer aanvallend ingestelde Eggly te brengen voor Prent en Van Galen voor de leeggespeelde Mijnhijmer. Magielse stortte zich nog een keer net op tijd voor de voeten van Jens Wirix en Mohammad knalde rakelings naast na goed werk van Eggly. Vlak voor tijd leek Baronie alsnog de winst naar zich toe te halen. Eggly bereikte met een fraaie crosspass Mejres die zijn inzet op de arm van Moerse Boys verdediger Daems zag belanden. Arbiter Weiland stond er opnieuw kort op en kende wederom geen twijfel de heftige protesten van de thuisclub ten spijt. Omdat vaste strafschopnemer Mijnhijmer inmiddels gewisseld was zette Mejres zich achter de bal. Zijn inzet werd echter fraai via de paal gekeerd door Magielse die zijn fout uit de eerste helft daarmee volledig goed maakte. In de slotminuut was het nogmaals Magielse die zijn ploeg op een schot van Eggly met een fraaie redding op de been hield. De teleurstelling bij Baronie was dus groot, maar tegelijkertijd realiseerde de ploeg zich dat het de hand toch echt in eigen boezem moest steken.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens en foto door Marcel Mol)

Moerse Boys – Baronie 2-2 (2-2)
0-1 Jorik Mijnhijmer (pen.), 1-1 Moerse Boys, 1-2 Yassine Mejres, 2-2 Moerse Boys.