Datum: zondag 23 september 2018, 17:06 - Auteur: Mica de Montigny

Sterk Baronie blijft thuis steken op de hatelijke brilstand

Het eerste puntenverlies voor Baronie is zondag een feit geworden. In de Hoofdklasse B kwam Meerssen op bezoek. De Bredanaars konden niet door de Limburgse muur breken op sportpark de Blauwe Kei.

Vooraf was er al het besef bij de thuisclub dat Sv Meerssen geen eenvoudige tegenstander zou zijn. Zeker zonder de basiskrachten Quartel (geblesseerd), Tjien-Fooh (niet helemaal fit) en Veldhof (vakantie). Na de wedstrijd bleef Baronie niettemin met een kleine kater achter. Ondanks een superieure tweede helft slaagden de Baronnen er niet in om de bezoekers de genadeslag toe te brengen. Het uiteindelijke puntenverlies was dan ook een bittere teleurstelling voor Baronie dat na een stroef begin de tegenstander volledig de wil oplegde.

Baronie opende sterk en was tot drie keer toe dicht bij de openingstreffer. Sander Wirix (prima vervanger voor de afwezige Aart Veldhof) bracht Mohammad in scoringspositie, die zijn inzet echter via een Limburgs been net langs de kruising in een corner zag uitmonden. Amper een minuut later vloog een knappe volley van Mijnhijmer rakelings voorlangs. Toen ook Mekkaoui goed voorbereidend werk van Mohammad op centimeters zag sneuvelen leek een Bredase treffer nog slechts een kwestie van tijd. De bezoekers wisten zich niettemin knap te herstellen van de Bredase openingswoede en kregen langzamerhand meer grip op de wedstrijd zonder overigens tot echte kansen te komen. Een echte Limburgse kans kwam er pas na half uur na een foutieve inspeelpass van linksachter Prent. De razendsnelle counter die er op volgde resulteerde in een dot van een kans voor Borgers. Op slechts enkele meters van het heiligdom van Van Oorschot knalde de Limburgse aanvaller op aangeven van Van der Schoot echter hopeloos over. Vlak voor de thee zette de invliegende Mijnhijmer zijn hoofd achter de bal bij een corner van Mohammad maar ook die bal vloog naast het vijandelijke doel. Het slotakkoord in die eerste helft was voor de bezoekers toen Van der Schoot zijn inzet via Van Oorschot tot corner zag worden verwerkt.

Na de rust veranderde het spelbeeld volledig in Bredaas voordeel. Baronie dicteerde en was volledig baas over de wedstrijd. Een prachtige aanval via Prent en Mohammad eindigde bij Mijnhijmer die het doel echter net iets te hoog vond. Knap werk van Jens Wirix en Mekkaoui bracht Mijnhijmer in kansrijke positie maar Meerssendoelman Jacobs kon tijdig redding brengen. Ook Mohammad kreeg na goed voorbereidend werk van Prent en Mijnhijmer nog een prima gelegenheid om zijn ploeg aan de leiding te brengen maar kon de bal niet de juiste richting meegeven. Opnieuw leek een Bredase treffer nog een kwestie van tijd. Na een weergaloze dieptepass van Vermeulen en de dito aanname van Jens Wirix leek Baronie eindelijk de beloning te krijgen die het verdiende. De uitgekiende lob van Wirix eindigde echter via de lat op de paal waarna de instormende Mijnhijmer centimeters te kort kwam om de bal over de lijn te krijgen. Het bleek voor de bezoekers een miraculeuze ontsnapping uit een dodelijke omstrengeling. In blessuretijd probeerde Baronietrainer Van Poelje met breekijzer Haas alsnog de overwinning te forceren maar daarvoor bleek de tijd toch echt te kort.

Het eerste puntenverlies in deze competitie was daarmee een feit, maar veel kon Baronie zichzelf niet verwijten. Na een wat mindere eerste helft speelde de ploeg een sterkte tweede helft waarin het de tegenstander met de rug tegen de muur zette. Slechts misfortuin hield de ploeg na een aantrekkelijke wedstrijd van een verdiende overwinning.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie – SV Meerssen 0-0.