Datum: woensdag 20 maart 2024, 17:33 - Auteur: Redactie

Baronie bouwt aan selectie met nieuwe ‘TD’ Martin Clerx

Martin Clerx (foto, links) was lange tijd niet te vinden in het Bredase voetbal, maar keert komende zomer terug. Baronie heeft hem aangesteld als technisch manager en heeft verder ook veel nieuwtjes te melden over spelers die komen en gaan.

Zijn laatste klus in Breda was het hoofdtrainerschap van VV Barca, dat inmiddels als jaren is opgedoekt. Bij Kozakken Boys is Clerx coach van het tweede momenteel. Nu maken de Baronnen dus bekend dat hij als ‘Technisch Manager een Technische Commissie gaat vormen, waarvan hij zelf de kar zal gaat trekken. In deze functie zal hij onder meer aanspreekpunt zijn voor de trainers van de seniorenselectieteams en daarnaast voor het bestuur. Ook zal hij als klankbord fungeren voor trainers en clubleiding. Daarnaast zal zijn takenpakket bestaan uit het voeren van gesprekken met spelers en zal hij leidend zijn in het scoutingsbeleid van Baronie.’

Baronie staat momenteel onderaan in de Derde Divisie en lijkt op deze manier af te zakken naar de Vierde Divisie. De invulling van de selectie is desalniettemin in volle gang. Opvallende nieuwe namen zijn die van Max Denisov (voormalige vedette van de zaterdagtak), Ocean Polonius (FC Dordrecht) Glenn Kools (Achilles Veen) en Gilles Joannes (NAC Breda O21). Tegen de komst van dit trio staat dan weer het vertrek van Kevin Schakel (NAC Breda) en Jawad al Morabit (op zoek naar ander avontuur). De komende tijd zal de selectie verder worden ingevuld en de exacte namen zijn vanzelfsprekend te bekijken op het digitale thuis van de groenhemden.