Datum: dinsdag 2 januari 2024, 21:48 - Auteur: Redactie

Baronie-coach Marco Verbeek verlengt zijn contract

Ondanks de sportieve problemen op sportpark de Blauwe Kei, verlengt Baronie het contract met de nieuwe trainer Marco Verbeek (foto). Beide partijen hebben volmondig het vertrouwen in elkaar uitgesproken, zo prijkt er op de clubsite van de hekkensluiter van de Derde Divisie.

Voorzitter Stijn Berben is blij met de nieuwe overeenkomst, zo blijkt uit de reacties op het digitale thuis van de Baronnen. “Wij als bestuur hebben Marco leren kennen als een open, stabiel en betrouwbaar persoon. Hij is ingestapt in een uitermate woelige periode na het plotselinge opstappen van Jeroen van Bezouwen en is daar ons inziens goed mee om gegaan”, aldus Berben. “Niet in de laatste plaats komen onze en zijn ideeën over de toekomst van Baronie overeen. Ook in de komende jaren zullen wij moeten inzetten op onze jeugdopleiding en daaraan verbonden de doorstroming van onze jeugd richting eerste elftal. Marco deelt deze visie.”

Berben vervolgt: “Natuurlijk zijn we niet over een nacht ijs gegaan. We hebben ons zowel intern als extern laten adviseren en hebben ook gesprekken gevoerd met meerdere spelers van de selectie.”

Marco Verbeek zelf ziet het als een eer om zich langer aan Baronie te verbinden en is strijdbaar: “We gaan er in de tweede seizoenshelft alles aan doen om het tij te keren en ons te handhaven in de Derde Divisie. Dat moeten we gaan doen met jongens die met trots het Baronieshirt willen dragen en altijd de strijd willen aan gaan. Dit moet in mijn ogen centraal staan. Ook in het volgende seizoen, in de Derde of onverhoopt de Vierde Divisie, zal dit het uitgangspunt moeten zijn.”