Datum: maandag 16 mei 2022, 13:22 - Auteur: Redactie

Baronie-coach Van Poelje wint toonaangevende award

De VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) maakte maandag bekend dat Jurriaan van Poelje (foto) gekozen is tot ‘Beste trainer in het amateurvoetbal’ in het district Zuid 1. De vertrekkend trainer van zondag Hoofdklasser Baronie kan deze maand nog een tweede hoofdprijs in de wacht slepen.

De jonge succestrainer concurreerde twee andere genomineerden om de prestigieuze award: namelijk Dennis van der Steen van zaterdag eersteklasser Sliedrecht en Cor Prein van zaterdag eersteklasser WNC. De leden van de vakbond konden digitaal stemmen de afgelopen weken en daaruit is gebleken dat Van Poelje, die na de zomer verkast naar Kloetinge, dat bijna kampioen is van de zaterdag eerste klasse B.

Maar eerst wacht Van Poelje met de Baronnen op zijn kampioenschap. De titel die meer dan verdiend is na jaren van goed selectiebeleid op sportpark de Blauwe Kei. Op donderdag 26 mei, op het gras van Silvolde, kan Baronie kampioen worden en promoveren naar de Derde Divisie. Een prestatie van formaat, die mede door Van Poelje bewerkstelligd is. De VVON-award is daar alvast een mooie beloning voor.