Datum: zondag 27 februari 2022, 22:11 - Auteur: Redactie

Baronie doet gouden zaken in titelstrijd tegen Halsteren

Zondagmiddag leverde voor Baronie opnieuw een bevestiging op van zijn titelkansen. In de Hoofdklasse B werd directe concurrent Halsteren tegen de verhoudingen in verslagen.

Na de eerste nederlaag bij Silvolde sinds tijden was het de vraag of Baronie in staat was zich hiervan te herstellen. Vooral omdat Baronie vanmiddag niet kon beschikken over haar sterkhouders Veldhof en Umar. Concurrent Halsteren moest in ieder geval op afstand worden gehouden om de comfortabele zes punten voorsprong te handhaven en liefst verder uit te breiden. Ofschoon het daar na een prima openingsfase aanvankelijk wel op leek werd in het verdere verloop van de wedstrijd duidelijk dat dit geen eenvoudige opgave zou worden. Baronie had in het eerste kwartier weliswaar een optisch overwicht maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. Halsteren liet het maar gebeuren en keek eerst liever de kat uit de boom. Die passieve houding werd na een klein kwartier afgestraft. Een vrije trap van wie anders dan Mijnhijmer, belandde op het kopgrage hoofd van de meegekomen verdediger Kankam die onberispelijk raak knikte 1-0. Die treffer bleek voor de bezoekers het sein om het roer resoluut om te gooien. Nadat de sterk spelende Vermeulen zijn directe tegenstander Idabdelhay middels een knappe bloktackle eerst nog had belet om de gelijkmaker aan te tekenen was het even later toch prijs voor de bezoekers. Een maatvoorzet van Waalkens betekende een kopie van de Bredase treffer toen Jaddi bij de tweede paal eveneens ongehinderd binnen mocht knikken 1-1. Halsteren nam vervolgens de regie helemaal in handen en drukte de thuisclub steeds verder terug op eigen helft. In die fase ontbrak het de thuisclub vooral aan strijdlust om hier voldoende weerstand aan te bieden. Het was dan ook een klein godswonder dat Baronie vlak voor rust toch weer aan de leiding kwam. Sander Wirix liet van zo’n 25 meter een schot los, dat nog heel even werd aangeraakt door Kazanci waarna de bal met een prachtige curve de verre kruising invloog 2-1. Op dat moment volledig tegen de verhouding in maar natuurlijk een heerlijke opsteker voor de groenwitten.

Na de thee kwam bij Baronie ook Sander Wirix niet meer terug die een hamstring blessure had opgelopen. Opnieuw een gevoelige aderlating voor Baronie dat dan ook meteen in de verdedigende stellingen werd gedrongen. Halsteren rook bloed en was via een kopbal van Bouman dicht bij een hernieuwde gelijkmaker. Ook een serie van drie corners op rij bracht echter niet het gewenste succes voor de bezoekers. Waalkens was nog wel dicht bij een treffer met een pegel die maar nauwelijks over het Bredase doel vloog. Bij de thuisclub was inmiddels het besef gekomen dat er alleen maar succes viel te behalen wanneer er voldoende strijd werd geleverd. Zodoende ontstonden er uit de vele fysieke duels soms chaotische taferelen die de prima leidende arbiter Huizinga handen vol werk bezorgden. Daarbij had hij wel het geluk dat beide ploegen elkaar respecteerden en nooit over de schreef gingen in deze ondanks de grote belangen uiterst sportieve wedstrijd. Ondanks een veldoverwicht wist Halsteren tot dan toe geen kansen te creëren. Dat werd echter anders toen de bezoekers een kwartier voor tijd va banque gingen spelen. In een enerverende slotfase die bol stond van de spanning regende het plotseling kansen voor zowel de thuisclub als de bezoekers. Mijnhijmer stuurde invaller Mejres diep die echter Halsterendoelman Pietersma op zijn weg vond. Amper een minuut later kopte Baronieverdediger Vermeulen op zijn eigen doellat, moest Pietersma opnieuw redding brengen nu op een inzet van Jens Wirix, verscheen ook invaller Tommy van Butselaar alleen voor een ingrijpende Pietersma en werd na een onoverzichtelijke situatie aan de andere kant de Bredase paal geraakt! Het spel golfde op en neer maar uiteindelijk was het invaller Mejres die in blessuretijd zijn ploeg definitief in veilige haven wist te loodsen. Tommy van Butselaar onderbrak een Halsterse aanval om meteen Mejres weg te sturen die dit maal geen probleem kende om Pietersma te kloppen 3-1.

Al met al een gelukkige zege voor de thuisclub die als collectief sterker bleek dan de meer individueel ingestelde tegenstander. Met dit resultaat ziet Baronie halverwege de competitie concurrent Halsteren voorlopig wegvallen. OJC Rosmalen blijft nu met een achterstand van 6 punten de belangrijkste achtervolger. Volgende week wacht weer een lastige uitwedstrijd bij het Achterhoekse RKZVC.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens, foto door Marcel Mol)

Baronie ZO – Halsteren 3-1 (2-1)
1-0 Jamie Kankam, 1-1 Halsteren, 2-1 Sander Wirix, 3-1 Yassine Mejres.