Datum: maandag 21 januari 2019, 14:34 - Auteur: Redactie

Sneeuwval zet streep door bekerduels Baronie en JEKA

UPDATE 22 januari: Beide bekerduels van Baronie en JEKA zijn afgelast door de sneeuwval.

21 januari: Voor Baronie én JEKA staan er dinsdagavond belangrijke bekerwedstrijden gepland. Beide clubs gaan vol voor een plek in de achtste finales en het continueren van hun droom van een sprookje.

Zondag Hoofdklasser Baronie ontvangt om 20:00 uur het Zuid-Hollandse Sliedrecht. Die club is actief in de zaterdag eerste klasse en stond in de winterstop bovenaan. Afgelopen weekend verloor Sliedrecht bij een laagvlieger en dus staat het tweede, waardoor de droom van de zaterdag Hoofdklasse weer iets meer onzeker is. Op sportpark de Blauwe Kei gaat het los, zo weet ook Baronie-coach Jurriaan van Poelje. “Of we op volle oorlogssterkte zijn? Zeker. De beker is een hoofdprijs. We spelen op zijn sterkst. Het is nog een lange weg, maar we willen naar de laatste zestien.” De Baronnen hebben naast de droom van de Derde Divisie dus nog een extra droom.

Iets verderop, op sportpark Tussen de Leijen om precies te zijn, krijgt zondag tweedeklasser JEKA bezoek van Halsteren. De zaterdagtak die middenmoter is in de derde klasse. Een mooie kans voor de Bredase Tricolores om de sores in de eigen competitie even te vergeten. Voetbalinbreda.nl sprak ook even met JEKA-trainer Bas Liebregts aan de vooravond van de bekerkraker. “We zijn met JEKA nu drie rondes verwijderd van de halve finales en als we dat halen spelen we in de voorronde van de grote KNVB Beker, waar alle profclubs uiteindelijk aan meedoen. We hebben honger, al missen we wel heel wat belangrijke spelers zoals Randy Klees, Stefan van Dongen en Jules Philippart.”