Datum: vrijdag 27 januari 2023, 19:33 - Auteur: Redactie

Baronie haalt international van Bonaire bij de selectie

Guillermo Montero (foto) is per direct speler van Baronie en kan dit weekend zijn debuut maken voor de Derde Divisie-club uit Breda. De aanvaller komt over van het Roemeense CSM Pascani en traint deze week al mee met de selectie van coaches Martijn van Galen en Sedat Siner, zo weet Voetbalinbreda.nl.

Montero is deze maand 26 jaar geworden en heeft avonturen achter de rug bij onder meer ASWH en Kozakken Boys, waar hij in het tweede niet door wist te stoten naar het eerste mede door de Corona-pandemie. Wel greep hij een kans om bij Atletico Benidorm te spelen op het zesde niveau in Spanje, vooraleer hij vorig jaar dus in Roemenië kwam te spelen op het derde niveau. Ook is hij international voor Bonaire, waar hij geboren is en opgroeide.

Via een tip van Kozakken Boys kwam hij in contact met Baronie en deze week trainde hij mee, waarna de clubleiding een internationale transfer aanvroeg bij de KNVB donderdag, die vrijdag (vandaag, red.) goed werd gekeurd. Hij moet er dus mede voor zorgen dat de promovendus handhaving weet af te dwingen. Zondag ontvangen de Baronnen JOS Watergraafsmeer.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss