Datum: maandag 20 juli 2020, 22:09 - Auteur: Redactie

Baronie hengelt ‘buitenkans’ Noël de Graauw binnen

Noël de Graauw is per direct speler van zondag Hoofdklasser Baronie. De ex-speler van NAC Breda en RKC Waalwijk meldt zich volgende week op de eerste training van de Baronnen.

De 23-jarige Bredanaar stapte uit de NAC-jeugd naar RKC Waalwijk en tekende daar een profcontract. In 2019 werd zijn verblijf in het Mandemakers Stadion onnodig geacht en dus was zijn status transfervrij. Het is mede aan NAC-scout Peter Maas te danken dat de aanvallende ingestelde voetballer naar sportpark de Blauwe Kei komt, want de voormalig coach van Baronie tipte de huidige staf van de groenhemden.

”De komt van Noël de Graauw? Een buitenkans voor ons”, vertelt Baronie-trainer Jurriaan van Poelje aan Voetbalinbreda.nl. “Hij komt via een tip van Peter Maas. We hadden nog ruimte omdat we hebben gekozen voor kleine selectie, zodat iedereen veel kans krijgt op speeltijd. Nu met hem erbij hebben we achttien spelers en twee keepers, de ideale samenstelling”, aldus de succsvolle oefenmeester.

De Graauw mag meteen zijn borst nat maken. Op 5 augustus oefent Baronie in Zundert tegen NAC Breda. Op 28 juli begint Baronie het laatste trainingsblok in de voorbereiding.