Datum: vrijdag 27 augustus 2021, 13:34 - Auteur: Mica de Montigny

Baronie is klaar voor de grote rentree na de ‘Corona-stop’

Het is even wennen, maar zondagmiddag gaat het eindelijk weer eens gebeuren: voetbal in Breda! Hoofdklasser Baronie treedt op sportpark de Blauwe Kei aan tegen Longa ’30 en Voetbalinbreda.nl sprak met Jurriaan van Poelje over alle ontwikkelingen.

Alle voetbalhartjes zullen als stuiterballetjes door de borstkassen tikken als om 14:00 het kunstgrasveld voor de tribune van de Baronnen weer 22 hoofdrolspelers zal herbergen. Na de razende start van Baronie vorig seizoen, waarin de koppositie een feit was en de titeldroom zeer realistisch, gooide de Corona-crisis (en diens beperkingen) roet in het eten. Het seizoen weer weer afgekapt en dus begint dit nieuwe seizoen iedereen weer op nul. En de concurrentie in ZO HB heeft niet liggen slapen, zo weet ook Van Poelje.

“Onze ambitie is de top van de Hoofdklasse”, klinkt het voorzichtiger dan vorig seizoen, toen de succestrainer door ons liet optekenen kampioen te willen worden. Maar hij zegt het genuanceerder door de volgende reden: “We zijn niet minder ambitieus dan vorig jaar, maar kijk naar Halsteren, Meerssen en OJC Rosmalen. Die hebben zich zwaar versterkt. De concurrentie wordt groter en een club als Halsteren heeft inmiddels zes ex-profs in de gelederen. Dus meestrijden in de top van de competitie en meedoen om de prijzen is realistisch en natuurlijk gaan we voor het hoogste.”

En dat het met de status van Baronie goed zit bewees de afgelopen oefencampagne wel. Baronie won met 1-0 van Goes, versloeg Dongen zelfs met 1-0 en klopte ook SSV ’65 (5-0). Afgelopen dinsdag versloeg de hoogst acterende amateurclub van de Gemeente Breda ook nog Roosendaal met 2-0. “Maar de voorbereiding telt niet, zondag moeten we er staan. Het geeft echter wel vertrouwen. Nul tegengoals en enkel zeges, nu willen we los. We zijn in de breedte sterker geworden. Iedereen popelt om voor de punten te gaan spelen. Vanavond (vrijdag, red.) hebben we nog een wedstrijdtraining en dan gaan we zondag ontvlammen. Het is heel bijzonder om na tien maanden een offciële wedstrijd te spelen. We willen er een speciaal seizoen van maken.”