Datum: maandag 3 augustus 2020, 11:33 - Auteur: Mica de Montigny

Baronie klaar voor NAC in aanloop naar ‘kampioensjaar’

Zondag Hoofdklasser Baronie speelt woensdag zijn eerste wedstrijd na vele maanden en niet tegen zomaar een tegenstander. NAC Breda is in Zundert namelijk de club waar tegen gestreden zal worden. Voetbalinbreda.nl blikt vooruit met de coach van de Baronnen, die zijn ambities voor het nieuwe seizoen niet onder stoelen of banken steekt.

Vijf maanden lang, een voor voetbalbegrippen eeuwigheid. Zo lang speelde Baronie, en vele andere clubs, geen enkele wedstrijd meer vanwege de coronacrisis. Eindelijk komt daar verandering in voor Bredaas hoogst spelende amateurclub. Tegen de profclub uit onze Gemeente welteverstaan. Prachtig affiche, zo vindt Jurrian van Poelje (foto) ook.

Hardop fantaseert hij al over een stuntje. “Meerssen klopte Roda JC vorige week en ASWH won van FC Dordrecht. Het is weliswaar onze eerste oefenpot na al die tijd, maar we hebben al wel vijf weken getraind en zijn vorige week begonnen aan ons laatste blok. NAC heeft meer in de benen al, maar wij gaan er een positief gebeuren van maken.”

Daarmee doelt hij op de intenties van zijn speelplan. “Niet voor ons eigen doel hangen, maar echt voetballen en ervoor gaan. We hopen op een mooi resultaat en dat kan, al is NAC normaliter een maatje te groot. Maar wij hebben echt een goed team.” Hoe goed dan, is de vraag?

”Zo goed dat we kampioen van de Hoofdklasse B willen worden. We hebben het het team intact gehouden, hebben in Riad Elloukmani een echte versterking gekregen en Noël de Graauw komt over van RKC Waalwijk, dat is top. Andere clubs in onze klasse hebben misschien meer budget, maar bij ons zit er nog meer in qua voetbal, daarom ben ik ook gebleven en wordt het mijn vijfde jaar.”

Op de vraag of Van Poelje niet bang is om de Peter Bosz van het regionale voetbal te worden (de trainer van Bayer Leverkusen krijgt lovende kritieken, maar wint weinig prijzen) countert de jonge oefenmeester vakkundig. “Ik ben kampioen geworden met Baronie in de eerste klasse natuurlijk, maar het zou zonde zijn als we de afgelopen jaren steeds in de top meedraaien, maar niks tastbaars overhouden. Daar gaan we dit seizoen verandering in brengen.”

Een mooie opmaat volgt dus tegen de Keuken Kampioen Divisie-club van deze stad. Aanvoerder Jamie Kankam is er overigens als enige niet bij. “Dat is jammer, maar hij geniet nu nog even van een welverdiende vakantie. Gelukkig hebben we nog meer dan genoeg goede spelers over”, knipoogt Van Poelje. Uit alles klinkt overtuiging, laat het nieuwe seizoen maar rap beginnen voor de hongerig groenhemden.