Datum: zaterdag 11 november 2023, 16:44 - Auteur: Redactie

Baronie komt rampzalige eerste helft niet te boven

Voor Derde Divisie-club Baronie werd zaterdagavond geen feest. Barendrecht won dankzij een beresterke eerste helft, al werd het na rust nog wel even spannend op sportpark de Blauwe Kei.

Baronie liet gisteravond twee totaal verschillende gezichten zien. Apathisch voor rust en zeer strijdlustig na rust. In het eerste gedeelte van de wedstrijd werd de ploeg van Marco Verbeek totaal overlopen door een in hoog tempo spelende tegenstander die bovendien uitermate slagvaardig bleek. Nochtans begon de thuisclub goed aan de wedstrijd. Want al na enige minuten ging Keuken alleen op doelman Van der Meer af. Op het moment van uithalen werd hij echter aangetikt door een Barendrechtse verdediger. Scheidsrechter Jobse vond het kennelijk te vroeg om de bal op de stip te leggen en wuifde de Bredase protesten laconiek weg. Nadat Brand even tevoren het Bredase doel maar net had gemist ontging de leidsman een Barendrechtse handsbal en kon Van der Stoep hard uithalen. Baroniedoelman Brand kreeg zijn inzet niet goed verwerkt waarna Drexhage er als de kippen bij was om de rebound voor zijn rekening te nemen 0-1. Het bleken arbitrale beslissingen die wel heel erg in Bredaas nadeel uitvielen en de wedstrijd daarmee een totaal andere wending gaven. Het zou echter te ver voeren om de daarop volgende groenwitte malaise alleen op de arbitrage af te schuiven. Daarmee zou het prima spel van de bezoekers te kort worden gedaan. Baronie maakte een moedeloze indruk en werd vervolgens van het kastje naar de muur gestuurd door een tegenstander die een geweldige intensiteit tentoonspreidde. De tweede Barendrechtse treffer hadden de Baronnen volledig aan zichzelf te wijten. Een vrije trap vanaf de zijkant werd hoog ingezet door Eekman waarna opnieuw Drexhage geheel vrij en in alle rust de bal van dichtbij kon binnenwerken 0-2. Toen Vugts na ruim een half uur ook nog een Barendrechtse corner ongehinderd kon binnen knikken leek zich voor Baronie opnieuw een zwart scenario te gaan voltrekken 0-3. Dielhof verzuimde vlak voor de thee om de voorsprong van zijn ploeg verder uit te breiden door een opgelegde kans te laten liggen.

Nadat Verbeek in de rust orde op zaken had kunnen zetten bleek er plotseling een heel ander Baronie uit de kleedkamer te zijn gekomen. Binnen de minuut stond invaller Nagtzaam aan de basis van een levensgrote kans voor Keuken die deze echter niet wist te verzilveren. De thuisclub legde vervolgens een ongekende strijdlust aan de dag en zag die even later alsnog beloond worden. Een knappe actie van de weer sterk spelende Loshi bracht een Barendrechtse verdediger zodanig in verwarring dat deze de bal achter zijn eigen doelman deed belanden 1-3. Baronie kreeg steeds meer de geest en was met een afstandsschot van Van Gestel al direct dicht bij een volgende treffer. Barendrechtdoelman Van der Meer kon echter nog net zijn vingertoppen achter de bal krijgen om tot corner te verwerken. De wedstrijd bleek hiermee volledig gekanteld en het wachten was eigenlijk alleen nog maar op de Bredase aansluitingstreffer. Zo waren er kansen voor El Morabit die doelman Van der Meer opnieuw zag redden, terwijl Keuken na fraai aangeven van Loshi het doel te hoog zocht. Intussen moest Baronie wel rekening houden met vijandelijke uitvallen en was invaller Serghini met een kopbal eveneens dicht bij een Barendrechtse treffer. Die aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk ook voor de groenwitten. Een imponerende slalom van Zimmerman langs een aantal tegenstanders bracht de bal bij Ouwerkerk die Loshi op maat bediende om knap de 2-3 aan te tekenen. Met nog tien minuten op de klok leek Baronie nu zelfs op weg naar een voor onmogelijk geachte gelijkmaker. Zover kwam het echter niet, want amper een minuut later omzeilde Brand de ver opgedrongen Bredase verdediging om het verschil weer op twee doelpunten te brengen 2-4. Maar de Baronnen weigerden zich nog altijd gewonnen te geven. De ploeg zette nogmaals aan en leek in de slotfase op een derde goal te komen maar ook deze keer was de leidsman de thuisclub niet welgezind.

Zo bleef Baronie opnieuw puntloos maar kan het met een tevreden gevoel terugkijken op een uitstekende tweede helft. Want zo spelend hoeft het voor geen enkel team in de Derde Divisie B onder te doen. Laat dat dan de conclusie en enige winst van deze wedstrijd zijn.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens en foto door Marcel Mol)

Baronie – Barendrecht 2-3 (0-3)
0-1, 0-2 en 0-3 Barendrecht, 1-3 eigen doelpunt, 2-3 Skender Loshi, 2-4 Barendrecht.