Datum: zaterdag 29 oktober 2022, 18:10 - Auteur: Redactie

Baronie ZA maakt thuis geen fout tegen laagvlieger

In 4D was Baronie zaterdag te sterk voor SC Welberg. De jonge Baronnen wonnen dik van de staartploeg en hebben nog maar één team boven zich.

Het was een slechte eerste helft op sportpark de Blauwe Kei: laagvlieger SC Welberg kwam op voorsprong en het was aan Tommy van Butselaar te danken dat er tijdens de rust geen achterstand op het scorebord stond. De aanvaller, die vorig seizoen met zondag Hoofdklasser Baronie kampioen werd, mag minuten maken in de zaterdagtak en deed dat dus met verve. Vooral na rust.

Want toen maakte hij de 2-1 en voltooide hij zijn hattrick (5-1). Tussendoor scoorde Francesco Bortolotti en Bowen van der Linden, waardoor de zege hoog uitviel. Toch was coach Ricardo van de Bos niet tevreden. Voetbalinbreda.nl sprak hem na de thuiszege. “Eigenlijk was onze eerste helft dramatisch. We speelden niet goed en maakten op gelukkige wijze de gelijkmaker.”

“In de rust heb ik gewisseld en dat hielp. We waren toen iets beter, maar het duurde tot halverwege de tweede helft vooraleer we op voorsprong kwamen. Pas in de laatste tien minuten scoorden we twee keer. Geen goede wedstrijd, wel drie punten, dat is het belangrijkste. Tommy van Butselaar? Hij maakt af en toe minuten bij ons. Hij is een echte spits en bezorgt ons extra kwaliteit.”

Baronie ZA – SC Welberg 5-1 (1-1)
0-1 SC Welberg, 1-1 en 2-1 Tommy van Butselaar, 3-1 Francesco Bortolotti, 4-1 Bowen van der Linden, 5-1 Tommy van Butselaar.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss