Datum: zaterdag 25 maart 2023, 20:01 - Auteur: Mica de Montigny

Baronie ZA jaagt The Gunners weg van de Blauwe Kei

Baronie heeft zaterdag de stadsderby met groots gemak gewonnen van The Gunners. In 4C vielen er acht goals op sportpark de Blauwe Kei, waarvan de helft op het conto kwam van Sofian Spierings.

Terwijl er nog mensen waren die een parkeerplekje zochten, klonk het gejuich al van het het hoofdveld. Sofian Spierings had knap de score geopend na drie minuten spelen. En een paar minuten later was het al 2-0. De inmiddels vaste keeper Jurick de Jong (hij vervangt Michael van Gastel die vermoedelijk een fikse schorsing zal krijgen na een recente rode kaart) blunderde en trapte de bal tegen Spierings: 2-0.

Toch zouden de gasten uit de Haagse Beemden zich terugknokken. Na een fraaie pass van gelegenheidslinksback Eljay Hoed werkte spits Daniël Zwanenburg af: 2-1. En het vreemdste doelpunt kwam op naam van Noël Sipkens. Waar hij afgelopen dinsdag tegen Lepelstraatse Boys (3-1-winst) nog opzien baarde om de bal van bijna 40 meter in de bossen te knallen, probeerde hij het deze keer weer.

De ex-spits van JEKA schoot het van meer dan 40 meter in de kruising. Een bizarre goal. Of hij zo bedoeld was of niet, de vijandelijke goalie zag er niet lekker uit. Toch werd het 3-2 nog voor rust. Baronie is aan de bal zichtbaar beter en legde een fraaie aanval op de kunstgrasmat. Het eindstation was Bob Gulikers. Deze voorsprong kwam mede door Omar el Kaddouri (foto, links). De kleine grote man van de Baronnen.

Kleine grote man? Ja, hij is de kortste speler van het veld, maar liet grootse dingen zien. The Gunners-back Joep Adan (foto, rechts) beleefde een vreselijke middag tegen hem. Niet verwonderlijk, want El Kaddouri speelt wekelijks mee in de Derde Divisie, met de zondagtak van Baronie. Maar zijn solo’s, kapbewegingen en steekballen verraden de nodige klasse. Hij werd dan ook na rust gewisseld, omdat hij zondag weer moest spelen.

Maar niet voor hij de 4-2 scoorde na een indraaiende voorzet van de verder tegenvallende Max Denisov, nog een speler die regelmatig in de Derde Divisie balt. Het duel was toen al gespeeld. The Gunners is een zielloze ploeg geworden. Vorig seizoen was het voetbal ook niet goed, maar kwam het op strijdlust en passie nog in de nacompetitie-finale om promotie. Dit seizoen is echt een kleine schande geworden.

Baronie? Dat valt qua plek op de ranglijst ook wel tegen. Een kans op nacompetitie is nog aanwezig, maar klein. In ieder geval heeft het een handvol spelers die heerlijk kunnen ballen. Spits Spierings is er daar één van. Hij speelt op een te laag niveau. Dat beweest hij ook in de slotfase, toen hij met een dubbelslag de vernedering voor The Gunners nog een stukje groter had gemaakt: 6-2.

Baronie ZA – The Gunners 6-2 (3-2)
1-0 en 2-0 Sofian Spierings, 2-1 Daniël Zwanenburg, 2-2 Noël Sipkens, 3-2 Bob Gulikers, 4-2 Omar el Kaddouri, 5-2 en 6-2 Sofian Spierings.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss