Datum: donderdag 11 november 2021, 22:17 - Auteur: Redactie

Baronie slooft zich niet echt uit en elimineert Bavel

Bavel ligt zoals verwacht uit het bekertoernooi. De zondag tweedeklassers deden het niet slecht tegen de zondag Hoofdklassers, maar kwamen uiteindelijk wel duidelijk tekort donderdagavond.

Sportpark de Blauwe Kei was het strijdtoneel voor een bekerpot tussen de beste ploeg van de Hoofdklasse B en één van de slechtste ploegen van 2E, maar toch kon Bavel het nog enigszins bijbenen voor rust. Natuurlijk is Baronie een paar maten te groot voor de Bredase dorpelingen, maar de ruststand (2-1) viel alleszins mee.

Jorik Mijnhijmer had de equipe van coach Jurriaan van Poelje al op voorsprong gezet en Achraf Ouaddaf verdubbelde de marge. De circa 100 toeschouwers zagen echter hoe nota Bart Diepstraten de mooie aansluitingsgoal liet aantekenen. De verdediger speelde lange tijd voor de Baronnen en dus was scoren tegen zijn voormalige ploeg een lust.

Wie dacht dat de tweede helft een spannende zou worden kwam echter bedrogen uit. Zo werden onder meer doelman Glenn van Peer, captain Erik Meijerink en topscorer Niek Akkermans gewisseld. Daarmee bewees hun trainer Coen Rijppaert dat het inhaalduel met FC Tilburg zondag belangrijker is voor de Baviaonen.

En dus liep Baronie uit naar een dikke en logische zege. Rechtsback Daniel Noels maakte de fraaie 3-1 en het slotakkoord was voor Jens Wirix. Baronie zit net als Groen-Wit in de derde ronde van het bekertoernooi. TVC Breda is de laatste Bredase club die zich daar nog bij kan voegen. De vijfdeklassers ontvangen zondag Chaam.

Baronie ZO – Bavel 4-1 (2-1)
1-0 Jorik Mijnhijmer, 2-0 Achraf Ouaddaf, 2-1 Bart Diepstraten, 3-1 Daniel Noels, 4-1 Jens Wirix.