Datum: woensdag 5 juni 2024, 20:59 - Auteur: Mica de Montigny

Baronie contracteert spelmaker Justin Kwee: “Ben Unitas ’30 enorm dankbaar”

Baronie heeft na de zomer de beschikking over een absolute baller: Justin KweeDe 26-jarige aanvallende middenvelder speelde de afgelopen dertien jaar voor de club uit Etten-Leur, maar kiest nu voor de club waar hij op het fietsje binnen vijf minuten is. Voetbalinbreda.nl sprak hem.

 

Toen hij als jochie bij Internos speelde en ook gescout werd door onder meer NAC Breda, had niemand gedacht dat Kwee naar Unitas ’30 zou gaan en met die club helemaal tot de Vierde Divisie zou reiken. Maar het gebeurde wel. “In de D1 van Internos was er wat onenigheid, waarna er een leegloop was. Unitas ’30 kreeg toen een nieuw complex in de wijk Schoenmakershoek en vanaf toen is de club gegroeid. Ik ben met het niveau meegegroeid. Toen ik in de senioren kwam, zijn we van de zondag derde klasse tot de Vierde Divisie gepromoveerd en heb ik van alles meegemaakt.”

“Hier ben ik een betere speler geworden en ik ben Unitas ’30 daar voor eeuwig dankbaar. Maar het is nu tijd voor mij om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Helaas zijn we gedegradeerd vorige week en we kunnen ons wel voor onze kop slaan, maar ik heb beslist om nu wel op de interesse van Baronie in te gaan. Voor de nacompetitie informeerden ze al, maar toen heb ik het aanbod afgeslagen. Nu we zijn gedegradeerd kwamen ze terug en besloot ik om voor Baronie te kiezen. Het is een mooie club en qua niveau hoger dan Unitas ’30.”

Maar dat is niet de enige reden waardoor de playmaker naar sportpark de Blauwe Kei trekt. “Ik moest elke week meerdere malen met de trein naar Etten-Leur. Ik woon nu al een tijdje in Breda, naast Baronie. Binnen vijf minuten op de fiets ben ik er, dat is wel echt ideaal. Stressen op het centraal station hoeft niet meer.” En dus krijgen de Baronnen van coach Marco Verbeek een heerlijke spelmaker in hun midden, die zelf ook enthousiast is geraakt van het aanstaande project in de Vierde Divisie, bekend terrein dus voor Kwee.

“Iedereen wil Baronie weer terug op de kaart te zetten na de degradatie uit de Derde Divisie. Ik heb meerdere malen tegen ze gespeeld en ken van die duels wel wat spelers. Van wat ik gezien heb, spelers die zijn gekomen en blijven, denk ik dat er een mooi seizoen aan zit te komen. Mijn rol daarin? Als vrije nummer 10, met acties, passes en goals. Ik heb er heel erg veel zin in.”